Lewe menu, źle wyświetla style?

azp

No avatar

2008-07-29 22:52

Witam,
nie wiedziałam dokładnie jak to opisać w topicu.
Na stronie http://www.riannon.yoyo.pl/ w menu, przy odnośniku "Kontakt" obramowanie odnośnika jest trochę dłuższe. Zatem średnio ładnie to wygląda. Niestety nie wiem, kiedy się pojawiło (po jakich zmianach konkretnie), bo ktoś mi zwrócił na to uwagę...
Kod css dla tego elementu wygląda tak:
/* LEFT MENU */
#menu3 ul, #menu4 ul{margin:4px 0;border-bottom:1px dashed #bcbaac;list-style:none;}
#menu3 a, #menu4 a{display:block;width:90%;padding:6px 2%;border-top:1px dashed #bcbaac;background:inherit;color:#553;text-decoration:none;}
#menu3 a:hover, #menu4 a:hover{background-color:#eeede8;color:BLACK;text-decoration:underline;}

Nic w nim nie zmieniałam, prócz kolorów... Ale to już jakiś czas temu.
Błąd może wynikać z tego, że obecnie strona ma ustawioną szerokość procentowo... Ale w takim razie czemu tylko ten 1 wydłuża?

Dziękuję z góry za odpowiedź.

» Quick.Cms v1.x

Makaron

2008-07-30 09:29

Zauważ, że dla elementów menu jest ustawione border-top:1px dashed #bcbaac; czyli border górny. Dla ostatniego elementu dolnym borderem jest border całego bloku, czyli #menu3 ul, #menu4 ul (tam jest zdefiniowany border-bottom). Cały blok jest szerszy niż pojedyncze elementy menu (które maja procentowa wartość szerokości) i stad bierze się ta nierówność.

azp

No avatar

2008-07-30 22:22

Dzięki śliczne ;) Pomogło...

Do góry
o nas | kontakt