dodawanie zdjęć

yosia

No avatar

2008-07-20 12:28

Wg instrukcji po instalacji w zakladce Pliki winny znajdować się dwa obszary Pliki z komputera i Pliki na serwerze umożliwiajace dodanie grafiki. U mnie pojawia się napis Nie znaleziono danych. Czyli nie można z korzystając z panelu administratora dodać zdjęcia. Czy popełniłam jakich błąd w trakcie instalacji? Odpowiedzi nie znalazłam ani w instrukcji, ani w odpowiedziach na forum. Jest to więc pewnie dla wszystkich oczywistość a moja niewiedza wynikająca z instalowaniania oprogramowania pierwszy raz.
Quick.Cms.Lite_v2.1.zip, IE,
Na serwerze i lokalhoście instaluje się w w porządku oprócz tego jednego szczegółu

» Quick.Cms v2.x

yosia

Makaron

2008-07-21 09:15

Próbowałaś w ogóle dodać jakieś zdjęcie, albo plik do jakiejkolwiek podstrony w panelu administracyjnym? Zakładka pliki zawsze będzie wyświetlać komunikat "Nie znaleziono danych", jeśli nie będzie żadnego dodanego pliku przez administratora CMSa.. Ta zakładka służy tylko do przeglądania dodanych już plików, a dodaje się je poprzez zakładkę "Pliki" w edycji strony.

yosia

No avatar

2008-07-21 18:28

Poprzez zakładkę "Pliki" w edycji strony nie można również dadać zdjęć. Mogę to ewentualnie zrobić korzystając z htmla, ale tą strona będzie zarządzała osoba, która o hatmlu nie ma najmniejszego pojęcia. Musze więc sama nauczyć sie szybko i napisać instrukcje obsługi dla niej.

yosia

yosia

No avatar

2008-07-21 18:42

Dzięki za wsparcie. Niedowład umysłowy mnie opuścił, poradziłam sobie.

yosia

yosia

No avatar

2008-08-03 19:33

Niedowład umysłowy mnie opuścił, ale zdjecia mogę dodać wyłacznie wpisując ręcznie kod. Kiedy chcę dodać przez zakładkę Pliki w zależności jaki plik graficzny chcę dodać (tzn. jpg, png, gif) wyskakuje bład

Fatal error: Call to undefined function ImageCreateFromGIF() in c:\usr\krasnal\www\cms\libraries\FotoJobs.php on line 305

Fatal error: Call to undefined function ImageCreateFromPNG() in c:\usr\krasnal\www\cms\libraries\FotoJobs.php on line 302

Co mogę z tym zrobić?

yosia

Do góry
o nas | kontakt