oraz menu_1.tpl dodając tam kolejne BEGIN LIST_X kod wygląda tak: <!-- BEGIN LIST_HEAD --><dl id="menu1"><!-- END LIST_HEAD --> <!-- BEGIN LIST_0 --> <dt class="l$aList[sStyle]" $aList[sSelected]><a href="$aList[sUrlContent]">$aList[sName]</a></dt> <!-- END LIST_0 --> <!-- BEGIN SELECTED -->id="selected"<!-- END SELECTED --> <!-- BEGIN LIST_FOOT --></dl><!-- END LIST_FOOT -->
<!-- BEGIN LIST_HEAD --><dl id="menu2"><!-- END LIST_HEAD --> <!-- BEGIN LIST_1 --> <dt class="l$aList[sStyle]" $aList[sSelected]><a href="$aList[sUrlContent]">$aList[sName]</a></dt> <!-- END LIST_1 --> <!-- BEGIN SELECTED -->id="selected"<!-- END SELECTED --> <!-- BEGIN LIST_FOOT --></dl><!-- END LIST_FOOT -->
próbuję wymusić, żeby linki podmenu miały id=menu2, a cały czas linki podmenu są umieszczane w id=menu1 i za nic nie mogę zmienić wyglądu linków podstron, czyli linki główne BEGIN LIST_0 jak i linki podstron BEGIN LIST_1 wyglądają identycznie. Co i gdzie mam zrobić, żeby dla poziomu 1 był jeden kod css, a dla poziomu 2 inny kod css?
adorosh - to jest dla wersji v2.x? Z tego co pamietam to nie ma takiego kodu w wersji v2.x. Z jakiej instrukcji (podaj linka) korzystales i jaka posiadasz wersje narzedzia
adorosh
2008-02-26 14:58
Mam wersję Quick.Cms.Ext.v1.2
Chodzi o to, że linki dla menu i podmenu generowane są tym samym CSSem i za nic nie mogę zmienic tego. Zawsze jest generowane to: <dl id="menu1"></dl>, a chciałbym, żeby dla podmenu był inne id dla którego zrobię inny kod CSS?
adorosh
2008-02-26 15:02
A instrukcja była ta: http://opensolution.org/Quick.Cms/docs_v1.x/?id=tips#jak_wyswietlic_podstrony_w_lewym_menu
Tylko że tu napisane jak wyświetlić te podstrony i z tym nie mam problemu. Mam problem z tym, jak manewrować CSSem dla postron.
adorosh - ok to pilnuj nastepnym razem jaka wersje wybierasz w czasie dodawania tematu.
Zmien w LIST_1 <dt na <dd i wtedy nie bedziesz mial mozliwosc odroznienia styli dla stron i podstron.
Fresz
2008-08-05 16:59
Witam,
W jaki sposób (o ile to w ogóle możliwe) można edytować kod html strony? (nie chodzi o kod podstron, tylko o ogólny layout). Interesuje mnie możliwość edycji kodu, który wyświetla się w podglądzie źródła w przeglądarkach. Da się tak? Chcę przenieść slogan do innego diva i nie mogę.