Subdomena

ola001

2008-04-23 10:08

Czy skrypt bedzie dzialal prawidlowo w subdomenie - mam domenę www.nazwa_domeny.pl a chce zeby Quick.Cms był podpiety pod adres www.moja_strona.nazwa_domeny.pl
Czy to nie zrodzi jakichs problemów w działaniu?

treewood (OpenSolution)

2008-04-23 14:40

ola001 - nie powinno byc problemow chyba, ze bedzie to alias to wtedy moga wystapic

ola001

2008-04-25 12:43

Dziękuję. :)

tomaszek

No avatar

2008-08-19 18:41

Mam pytanko: o jakich problemach przy aliasie jest tu mowa?
Bo zrobiłem alias strony i zauważyłem że przy przechodzeniu między podstronami nie przeładowuje sie płynnie, tylko tak "skacze" jakby strona ładowała się cała od nowa. Takie coś występuje chyba przy stronach napisanych przy zastosowaniu czystego języka HTML.
Czy można jakoś temu zaradzić przy zastosowaniu aliasu??

Makaron

2008-08-20 08:57

Z mojej wiedzy na temat aliasów nie ma żadnego powiązania między nimi, a przeładowywaniem strony.. Fakt, że często wykorzystują one ramki na całą stronę, ale strona i tak jest przeładowywana niejako cała (oczywiście wiele zależy od pamięci podręcznej, gdzie zostają pewne elementy). Także jeśli skrypt działa Ci poprawnie to wolne przeładowywanie się strony wiązałbym raczej z kiepskim hostingiem, a nie aliasem.

tomaszek

No avatar

2008-08-20 17:07

Chodzi o to, że na orginalnym adresie wszystko jest ok i strona przeładowuje się płynnie. Natomiast na adresie aliasowym występuje ten problem, ale tylko w operze i firefoxie...
Chyba trzeba się z tym pogodzić, bo z tego co wiem to trudno jest zrobić tak żeby działało dobrze we wszystkich popularnych przeglądarkach...

Do góry
o nas | kontakt