Wgrywanie zdjęć

unma

No avatar

2008-01-04 18:31

Witam wszystkich.

Mam następujący problem. Po przerzuceniu plików CMS do nowego katalogu - wszystko jest ok poza jednym: wgrywane na serwer zdjęcia są odczytywane jako pliki inne niż zdjęcia i dołączane jako załącznik. Dodatkowo każdy plik jpg otrzymuje zmienioną nazwę: wrzucany "plik.jpg" po wrzuceniu jest na serwerze jako p_l_i_k.j_p_g

Zdarzyło mi sie to po raz drugi po zmianie katalogu.
Czy ktoś się orientuje gdzie tkwi problem.

Bardzo proszę o pomoc - chcę uniknąć konieczności przeinstalowywania całego skryptu...

Pozdrawiam.

» Quick.Cms v2.x

Unma

merci

No avatar

2008-01-07 10:29

unma - niestety nigdy wczesniej sie nie spotkalam z takim problemem, nie wiem co moze byc jego przyczyna...
Zdjecia odczytywane sa jako pliki dlatego, ze narzedzie nie rozpoznaje rozszerzenia j_p_g jako rozszerzenia zdjec, ale dlaczego jpg jest przerabiane automatycznie na j_p_g - nie mam pojecia.

unma

No avatar

2008-01-07 20:15

No cóż...

Mogę tylko stwierdzić, że stało się to po wrzuceniu skryptu i przygotowanej strony na właściwy serwer (na którym ma się znajdować).

Testując skrypt wszystko było ok. Po przerzuceniu mam właśnie taką sutuację.

Zastanawiam się, gdzie następuje rozróżnienie plików (wgrywane zdjęcia są publikowane jako zdjęcia, inne pliki pojawiają się poniżej treści strony z odpowiednią ikonką) - być może tam jest problem.

I jeszcze jedno - po skopiowaniu zdjęcia do katalogu /files i wybraniu zdjęcia z panelu administracyjnego nie nastąpiło stworzenie miniaturek...

Być może ktoś miał podobny kłopot (dla mnie to spory problem).

Tak czy inaczej - dzięki za zainteresowanie sprawą - serdecznie pozdrawiam Forumowiczów.

Unma

treewood (OpenSolution)

2008-01-08 09:46

unma - sprawdzanie rozszerzen plikow jest w core/files-admin.php w funkcji addFiles() a dokladnie tu:
$aData['iPhoto'] = ( $oFF->checkCorrectFile( $aData['sFileName'], 'gif|jpg|png|jpeg' ) == true ) ? 1 : 0;

qbexus1

No avatar

2008-07-09 19:01

Witam mam obecnie ten sam problem czy ktoś coś wymyślił w tym temacie?

qbexus1

No avatar

2008-07-11 23:24

Czyli 0 pomysłów co może być nie halo ?

artek

2008-08-10 21:34

U mnie to samo się stało pod dwu dniach testowania strony na ovh.org - początkowo było wszystko OK.

Pozdrawiam Artur Adamski

jankesmj

2008-09-15 15:36

u mnie to samo:
- testowałem skrypt lokalnie na najnowszym "krasnalu"
- wrzuciłem na ovh i d ... http://www.jankes.noskow.info/ovh/blad_na_ovh.jpg
- dla sprawdzenia czy skrypt się spsuł czy jak: wrzuciłam na home.pl i tam wszystko chodzi poprawnie

@unmaI jeszcze jedno po skopiowaniu zdjęcia do katalogu /files i wybraniu zdjęcia z panelu administracyjnego nie nastąpiło stworzenie miniaturek...

no właśnie... to samo się dzieje, ale zauważ, że miniaturka powstaje w danym katalogu 100 lub 150 (zależy od jej wielkości), ale też z p_o_d_k_r_e_ś_l_e_n_i_e_m
a w /files powstaje prawidłowo kopia[1].roz

no to co z tym fantem? czy to OVH coś nie przerabia czy czas na NEW VERSION quick'a? ;)

www.jankes.noskow.info

Makaron

2008-09-16 09:11

Dałem odpowiedź w podobnym topicu na forum Quick.Carta. Proszę bardzo oto link: http://opensolution.org/Quick.Cart/forum/?p=readTopic&nr=5374

jankesmj

2008-09-16 11:14

noo :D świetnie! działa! przyznam się że szukałem wcześniej w tym pliku jakiejś przyczyny i myślałem o tych "_" podkreśleniach że to może być to, ale nie miałem odwagi tam grzebać ;)
dzięki Makaron !

http://www.jankes.noskow.info

Do góry
o nas | kontakt