To mój pierwszy post na tym forum. Początkowo sceptycznie podchodziłem do QC, ale z czasem i po testach innych cms'ów przekonałem się do QC.
Testując QC, chciałbym zapytać o to, jak radzicie sobie z porządkowaniem plików jpg. Wstawiając nowy artykuł, można dodać do niego np. fotki lub inne pliki. Ale jeśli jest ich bardzo dużo - [Pliki na serwerze], to system zwalnia :) Czy jest szansa, żeby w [Pliki na serwerze] wstawić można byłoby katalogi np. z nazwami miesięcy i grupować pliki wg. ich daty dodawania?
Drugie pytanie o wstawianie obrazków w edytorze WYSWIG. Jak to zrobić po za wstawianiem jako lightbox ? :D
Niestety tak jak piszesz włączona opcja "Pliki na serwerze" zwalnia pracę serwera.. Narazie działa to niestety w ten sposób i nie da się grupować, zarządzać tymi plikami, tworzyć z nich katalogi etc.. Trzeba się zadowolić tym, co jest, albo po prostu z opcji nie korzystać..
Co do wstawiania obrazków jako takich (nie korzystających ze skryptu ligthbox) to można użyć po prostu najzwyklejszego kodu html w pełnym opisie strony czyli np:
Otóż wstawiłem sobie imagerotator'a :) W Firefox działa, a w IE nic się nie wyświetla. Tzn., jest puste miejsce w rozmiarze podanym w skrypcie, czyli 536x200. Proszę o pomoc :)
Wstawiłem do container.tpl: <script type="text/javascript" src="swfobject.js"></script> <script type="text/javascript"> var so = new SWFObject('imagerotator.swf','mpl','536','200','9'); so.addParam('allowfullscreen','true'); so. addParam('flashvars','file=flesz.xml&autostart=true'); so.write('content'); </script>