nie kopiuje plików na serwer?

artek

2008-10-03 16:24

Zdjęcie dodawane poziomu administratora nie pojawia się (tylko ikonka i podpis), pliku ani miniatur nie ma na dysku a bibilioteka GD2 jest na serwerze. ??

» Quick.Cms v2.x

pozdro

treewood (OpenSolution)

2008-10-06 07:35

artek - jesli to nie prawa 777 to musialbym sprawdzic co i jak. mozesz udostepnic jakas wersje testowa by sprawdzic jak to dziala?

przempo

No avatar

2008-10-06 09:46

mam od kilku dni dokładnie ten sam problem - zawsze działało idealnie i nagle przestał wgrywać pliki - wersja testowa pod adresem www.grafik.enetia.pl/test - hasło do admina wiadome katalogi files i db wraz z plikami na 777 ( choć zawsze działało na 755) gd2 na serwerze - próbowałem wgrać jeden plik na stronę "oferta" - tak się dzieje przy każdej próbie wgrania pliku - bardzo proszę o analizę problemu

Pozdrawiam Przemo Czaja

treewood (OpenSolution)

2008-10-07 07:44

przempo - www.grafik.enetia.pl/test - adres nie dziala.
Dobrze by bylo gdybys w config/general.php odkomentowal linie:
//error_reporting( E_ALL );

Oraz w actions_admin/p.php usunal:
header( 'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p='.$p.'&sOption=save&iPage='.$iPage );
exit;

dempio

No avatar

2008-10-19 19:05

mam podobny problem do przempo, nie kopiuje mi plików na serwer z poziomu panelu administracyjnego, muszę korzystaćz klienta ftp co jest dość uciążliwe stronę mam na serwerze home.pl

i nie wiem co to znaczy "odkomentować linie"

Pozdrawiam,
dempio

dempio

treewood (OpenSolution)

2008-10-20 07:21

zamienic:
//error_reporting( E_ALL );
na:
error_reporting( E_ALL );

dempio

No avatar

2008-10-20 20:49

Niestety to nie pomaga, po usunięciu wpisu

header( 'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p='.$p.'&sOption=save&iPage='.$iPage );
exit;

i próbie wejścia w panelu admin do edycji stron w zakładkę strony pojawia się:

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /actions_admin/p.php on line 23

i dalej nic nie działa

treewood (OpenSolution)

2008-10-21 07:14

na to wychodzi, ze masz wersje v2.2. Usun wiec:

if( isset( $_POST['sOptionList'] ) )

header'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p='.$aActions['f'].'-list&sOption=save' );
    else

header'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p='.$p.'&sOption=save&iPage='.$iPage );
    exit;

artek

2008-10-23 15:57

W moim przypadku już wiem że po stronie serwera było coś nie tak, ale zostało poprawione.

Do góry
o nas | kontakt