nazwa strony jak usunąć?

przempo

No avatar

2007-09-10 17:26

witam
proszę o pomoc w usunięciu wyświetlanej nazwy podstrony, czy też strony bo nie wiem jak to dokładnie nazwać, mam na swojej stronie tylko menu2 czyli pod logo a w nim np 3 pozycje "o mnie" "portfolio" "jimiway" - kliknięcie na którąś z tych pozycji otwiera podstronę, jednakże wyświetla się jakby zdublowany napis czyli nazwa danej podstrony - jak pozbyć się tego napisu z tytułem strony? i jeśli mogę jeszcze zapytać, to w jaki sposób przeprowadzić justowanie wprowadzonego tekstu?

będę wdzięczny za okazaną pomoc

Przemysław Czaja

» Quick.Cms v1.x

www.grafik.enetia.pl

merci

No avatar

2007-09-11 08:44

przempo - dokladnie nie wiem o co Ci chodzi... ktorego napisu chcesz sie pozbyc? na stronie czy w pasku tytulu? Najlepiej zrob screena i zaznacz na nim co chcesz usunac.
Co do justowania, to polecam temat http://opensolution.org/Quick.Cms/forum/?p=readTopic&nr=76 i przypominam o zazadzie, ze poruszamy jeden temat w jednym watku.

przempo

No avatar

2007-09-11 11:47

justowanie już wykonane, dzięki Twojej wskazówce oczywiście :)

co do napisu, to chodzi mi o napis na wyświetlonej stronie w body, czy content, jest to zawsze dokładnie nazwa aktualnie wybranego menu, gdybyś mógł wejść na moją stronę www.grafik.enetia.pl, to zauważysz pod menu taki sporawy niebieski napis, jest to jedyny niebieski napis na stronie więc nie sposób go przeoczyć :) a brzmi on "o mnie", czyli nazwa tak jak w zakładce w menu

i jeszcze raz dziękuję za to justowanie

www.grafik.enetia.pl

merci

No avatar

2007-09-12 08:38

przempo - zeby usunac nazwe strony, otworz plik templates/pages_show.tpl i usun ten kod:

<h2>$aData[sName]</h2>

przempo

No avatar

2007-09-12 16:54

dzięki

www.grafik.enetia.pl

met

2008-11-02 14:25

a jak to zrobić w wersji Quick.Cms.Lite v2.x ...?

treewood (OpenSolution)

2008-11-03 07:50

met - edytuj templates/pages_default.tpl i usun:
<h3>$aData[sName]</h3>

Do góry
o nas | kontakt