ścieżka nawigacji

avartec

No avatar

2008-08-20 13:47

Witam, mam pytanie, czy w prosty sposób można skonfigurować ścieżkę nawigacji, żeby wyświetlała strony o poziom niżej, czyli aktualne strony, a nie dopiero podstrony.

Dziękuję za pomoc

» Quick.Cms v2.x

http://quick.yoyo.pl

treewood (OpenSolution)

2008-08-20 14:19

avartec - edytuj core/pages.php i w funkcji throwPagesTree() za tym

if( !isset( $iPageCurrent ) ){

wstaw to:

$this->mData[] = '<a href="'.$this->aPages[$iPage]['sLinkName'].'">'.$this->aPages[$iPage]['sName'].'</ a>';

dziala?

avartec

No avatar

2008-08-20 16:24

wstawiłem ten kod w zamian za:

$this->mData null;[php]

działa !
dzięki za pomoc

http://quick.yoyo.pl

eMOeSTe

No avatar

2008-11-04 20:44

Witam,

Mam pytanie odnośnie tego tematu...
Zrobiłem tak jak tu napisaliście, żeby w ścieżce nawigacji wyświetlała mi się aktualna strona... i owszem działa - wyświetla się ona...

lecz jest jedno ale...

otóż dodatkowo w liście produktów w nagłówku h4, w którym wyświetlają się linki do stron na jakich produkt jest dostępny, wszystko zostaje zdublowane w ten sposób:

np. jeśli było tam przy którymś produkcie:

Hi Mountain | Obuwie | wysokie

wtedy po zastosowaniu rozwiązania z tego tematu pojawia mi się tam coś takiego:

Hi Mountain >> Hi mountain | Obuwie>>Obuwie | wysokie>>wysokie

Czy mogę prosić o pomoc w skonfigurowaniu tego tak, aby w mojej ścieżce nawigacji u góry strony wyświetlała się prawidłowa ścieżka wraz ze stroną aktualna, ale w nagłówku h4, żeby wszystko zostało po staremu...

z góry dziękuje

eMOeSTe

treewood (OpenSolution)

2008-11-05 08:13

akurat ty posiadasz narzedzie QC a nie Qcms ale pomoge Ci. Edytuj core/products.php i znajdz funkcje throwProductsPagesTree()
Usun z niej to:

if( !empty( $sTree ) )

$sTree .= '&nbsp;&raquo;&nbsp;';
$sTree .= '<a href="'.$oPage->aPages[$iPage]['sLinkName'].'">'.$oPage->aPages[$iPage]['sName'].'&lt ;/a>';

Powinno zadzialac

eMOeSTe

No avatar

2008-11-05 18:49

hej,

zrobiłem według Twojej instrukcjii i faktycznie pomaga - pojawia się to co chcę, ale przy okazji tego dzieje się coś dziwnego - otóż opis produktu zmienia mi się w link do ostatniego elementu jaki występuje w tym ProductPadesTree... podobnie zresztą działo mi się już wcześniej w ścieżce nawigacji, że element występujący za nią przybierał atrybuty linku, o czym pisałem w innym pytaniu. Wygląda to tak, jak by to drzewko nie miało zamykającego taga...

Racja, to pytanie powinno być na forum quick cart, jeśli się da to proszę przenieść - a ja ze swojej strony następne pytania będę już pisał w ospowiednim miesjcu...

Przepraszam...

eMOeSTe

eMOeSTe

No avatar

2008-11-05 18:57

raz jeszcze ja, sorry, że piszę zanim jeszcze odpowiesz... nie znam niestety php jeszcze - dopiero się uczę... jestem na etapie HTML i CSS dopiero...

ale zrobiłem coś takiego, że zamiast tego elementu, który kazałeś mi wykasować, wstawiłem coś takiego:

$sTree .= '</a>';

i teraz wygląda to i działa tak, jakbym tego chciał, aczkolwiek nie mam pojęcia na ile jest to poprawne i czy w ogóle taki fragment kody nie wpłynie na jakieś inne jego elementy... póki co wydaje mi się działać...

pozdrawiam

eMOeSTe

treewood (OpenSolution)

2008-11-06 08:17

Jesli dziala to nie ruszac :)

Do góry
o nas | kontakt