Strona w dwóch językach ale wspólna galeria

uiklik

2009-01-22 23:51

Witam, nie znalazłem nigdzie wcześniej podobnego tematu. Zrobiłem stronę w dwóch językach w wersji lite. Galerię zrobiłem normalnie jako zwykłą stronę i wrzuciłem na nią kilka obrazków. Chciałbym, aby nie było potrzeby wgrywania tych samych obrazków dwa razy. Na stronie angielskiej w gallery ma się wyświetlać to samo co na stronie polskiej w galerii. Nie wiem jak to zrobić. Wpisanie adresu polskiej strony pod gallery w angielskiej nic nie da bo wtedy cała strona zmieni się z angielskiego na polski. Wstawienie ramki też nie jest rozwiązaniem bo zdjęcia mają być dodawane z oryginalnego admina. Macie jakieś pomysły? Próbowałem wstawić ramkę w ang. gallery i zaincludować do niej wartość polskiej galerii, ale mi nie wychodziło.

» Quick.Cms v2.x

treewood (OpenSolution)

2009-01-23 08:04

najprostsze rozwiazanie to po prostu dodac zdjecia z serwera tak by nie trzeba bylo ich wgrywac. w edycji strony masz okienko "pliki na serwerze" i stamtad dodaj zdjecia.

uiklik

2009-01-23 11:02

Tak, wiem, ale chodzi mi o "automat". Coś pomyślę. Dziękuję za odpowiedź. Jak coś wykombinuję to sam tu znać. pozdrawiam.

Do góry
o nas | kontakt