kłopot z nową stroną

pilawa

No avatar

2009-01-19 18:56

Mam dziwny problem z jedną ze stron. Po wgraniu z serwera lokalnego na serwer internetowy nie mogę dodać nowej strony. (Zmieniłem mod'y jak zalecono w instalacji).
Dodam iż:
- na serwerze lokalnym wszystko działa
- na serwerze internetowym inna strona tworzona na bazie QuickCMS działa poprawnie
Gdyby ktoś miał jakąś sugestię

» Quick.Cms v2.x

treewood (OpenSolution)

2009-01-20 07:55

edytuj actions_admin/p.php i usun tymczasowo to

if( isset( $_POST['sOptionList'] ) )

header'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p='.$aActions['f'].'-list&sOption=save' );
    else

header'Location: '.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p='.$p.'&sOption=save&iPage='.$iPage );

nastepnie edytuj config/general.php i zamien to:
//error_reporting( E_ALL );
na to:
error_reporting( E_ALL );

Teraz sproboj dodac nowa strone i sprawdz czy wyskakuja jakies bledy

pilawa

No avatar

2009-01-20 16:13

Niestety po dodaniu nowej strony (po zastosowaniu proponowanych zmian) pojawia się biała pusta strona. Ale bardzo dziękuję za dobre chęci. Na razie pracuję na serwerze lokalnym i po pakiecie zmian wrzucam całość na serwer internetowy :( .

treewood (OpenSolution)

2009-01-21 07:54

czyli nie wyrzuca zadnych bledow. szczerze powiem, ze nie wiem co moze byc tego powodem

mccow

No avatar

2009-01-22 18:25

Przemyślenia po nieprzespanej nocy :)
Podmieniałem pliki i skrypty we wszystkich chyba możliwych kombinacjach i CMS działał do kluczowego momentu, a mianowicie wgrania zdjęć do folderu files. Co ciekawe wgrywając 34 lub mniej zdjęć wszystko działa poprawnie ale dodanie każdego następnego zdjęcia blokuje możliwość dodawania kolejnych stron choć dopiero po wylogowaniu się i późniejszym powtórnym zalogowaniu. Dlaczego 34?? Tu naszła mnie myśl, że może chodzić o rozmiar katalogu, ale nie, wielkość plików nie ma znaczenia. Wynikiem dalszego kombinowania było wgranie nowej kopii cms'a na serwer i tu zgadnijcie proszę co się stało. Zadziałała magia liczby 34. Jeden plik więcej i cms leży. Poddaję, nie mam pojęcia (jako marny programista, a mam nadzieję troszkę lepszy grafik) co zrobić z takim dictum. Pozdrawiam serdecznie cały zespół i wszystkich na forum. Kawał świetnej roboty. System z pomysłem i najważniejsze, ciągle rozwijany. Jak czas pozwoli dołożę swoje trzy grosze w formie jakiś szablonów :).

treewood (OpenSolution)

2009-01-23 08:02

mccow - wejdz do konfiguracji i ustaw "Wyświetl pliki na serwerze w formularzu" na "NIE"

pilawa

No avatar

2009-01-23 21:30

Dzięki. Działa, działa, działa. Wielkie, ale to wielkie dzięki za nieocenioną pomoc.

Do góry
o nas | kontakt