Problem z odświeżaniem strony

azzir

2009-02-23 22:07

Witam,
mam problem z odświeżaniem stron w qcms po dokonaniu zmian przez panel administracyjny.
Po dokonaniu zapisu mam białą stronę - czasami pomaga ponowne odświeżenie. Taka sama sytuacja ma miejsce przy próbie zalogowania - wtedy pomaga próba zalogowania do panelu z "dziewiczym" cms-em i po zalogowaniu muszę podienić w ścieżce dostępu prawidłowy adres.
Pomóżcie ;) C może być powodem że tak się dzieje?

pozdrawiam

» Quick.Cms v2.x

waldek

treewood (OpenSolution)

2009-02-24 08:22

czy strona jest pod jakims aliasem domeny? czy probowales tego narzedzia na innym serwerze ?

azzir

2009-03-01 12:07

strona jest głównym cms-em, jest tak kilka innych wgranych gotowych projektów ale one raczej nie odgrywają aż takiej roli żeby je o to posądzać ;) w oparciu o qcms zrobiłem już kilka projektów , w tym także na innych serwerach np ovh. i tam tez się pojawił ten błąd, zastanawiam się nad tym czy przypadkiem katalog config nie wariuje po dokonaniu zmian i zapisie w plikach tam znajdujących się

waldek

azzir

2009-03-01 12:28

zauważyłem teraz że problem sie pojawia w chwili modyfikacji np. pliku general.php w config. Po wgranu "dziewiczego" configa udało się zalogować z hasłami startowymi, ale już po zmianie języka na "pl" ( z poziomu edycji "po ftp") ponowne logowanie dało biały ekran. No juz nie wspomnę o problemie z kodowaniem i "słynnymi" znaczkami "ďťż".... ;) Może to jest powiązane z moim problemem?

waldek

treewood (OpenSolution)

2009-03-03 08:22

hmmm a czy uzywasz do edycji plikow php edytora, ktory wspiera kodowanie UTF8 ? Jesli nie wiesz to sproboj wgrac na nowo narzedzie, edytowac config'a w programie np. editplus

azzir

2009-03-05 12:01

edycje plików php robię z poziomu edytora total commandera. Spróbuje proponowaną przez Ciebie metodę ale wydaje mi się że to chyba nie w tym problem ponieważ błąd wyskakuje przy edycji config'a a przy innych nie

waldek

Do góry
o nas | kontakt