Umieszczenie iframe w podstronie

seeq

No avatar

2009-03-11 10:42

Witam. Mam problem z wykorzystaniem iframe w cmsie. W uproszczeniu : muszę przenieść pewną część strony (bo import z mysql odpada) z ofertami "na żywca" do quick.cms. Strona źródłowa jest większych gabarytów niż ta postawiona na quck, więc wymyśliłem że zagnieżdżę w jednej z podstron iframe z częścią wyświetlającą same oferty(bez menu,bannerów i linków). źródłowa jest na dotnet. Całość jestem w stanie wstawić bez problemu, ale jak umieścić samą część/ramkę z treścią mnie interesującą w jednej z podstron ? I czy można ją od razu umieścić lekko pomniejszoną? Zawiłe to ale prościej już nie umiem.

» Quick.Cms v2.x

treewood (OpenSolution)

2009-03-11 16:42

Moze sproboj tego iframe'a wstawic do pliku tpl. Zapoznaj sie z tym:
http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=tips#szablony_-_zmiana_wygladu_srodka_strony_na_wybranej_podstronie

seeq

No avatar

2009-03-12 11:26

link sprawdziłem,można grzebać w tpl, pytanie tylko czy to konieczne dla uzyskania togo efektu o którym pisałem. Z iframe zauważyłem jeszcze jeden problem, otóż zaimportowane dane w ten sposób nie są widoczne w źródle strony, więc efekt seo mierny. Czy jest możliwość w quick.cms pobrania danych z części strony /ramki do której diva znam i osadzenia go w szablonie czy przez edytor tiny lub nawet ręcznie w .tpl tak aby przy podglądzie źródła były widoczne? Taka funkcjonalność miała by ogromny potencjał dla strony.

treewood (OpenSolution)

2009-03-13 07:44

niestety oprocz iframe nie znam innego podejscia chyba, ze trzeba by duzo grzebac w PHP i zrobic funkcje pobierajace ale to duzo zabawy

Do góry
o nas | kontakt