Jak usunąć nazwy kategorii w lewym menu?

Naomi81

No avatar

2008-06-15 13:19

Chciałabym usunąć nazwy kategorii w lewym menu tak by zostały tylko linki do podstron. Jak to zrobić by wszystko się nie rozsypało??

» Quick.Cms v2.x

tomaszek

No avatar

2008-06-15 16:57

Wejdź do katalogu config, edytuj plik o nazwie lang_pl.php i znajdź fragment
$aMenuTypes[3] = 'Kategorie';
$aMenuTypes[4] = 'Producenci';
Wystarczy usunąć wyraz kategorie lub producenci i gotowe. Zakładam że o to właśnie chodziło ;)

kamyk-aka-kamikaze

2008-06-19 16:45

W wersji 2.1 nie ma tego fragmentu w podanym pliku. Gdzie w takim razie tego szukać?

tomaszek

No avatar

2008-06-19 19:17

U mnie w wersji 2.1 jest wiec raczej u Ciebie też powinno być. Kod do zmieniania (usuwania) nazw menu znajduję się w linijkach od 22 do 25.

kamyk-aka-kamikaze

2008-06-19 19:47

U mnie plik config/lang_pl.php wygląda tak:

<?php
setlocale
LC_ALL'pl_PL' );

$config['template']        = "default.css";

/*
* Start page 
*/
$config['start_page']        = 1;

/*
* Title, description and keywords to Your website 
*/
$config['title']        = "Quick.Cms.Lite - prosty system zarządzania treścią";
$config['description']        = "Quick.Cms.Lite - prosty system zarządzania treścią";
$config['keywords']        = "Quick.Cms, Quick.Cms.Lite easy, cms, content management system, simple, flat, no database, no sql, OpenSolution.org, OpenSolution, Open, Solution";
$config['slogan']        = "Quick.Cms.Lite - prosty system zarządzania treścią";
?>

Gdzie to w takim razie jest? Zaznaczam, że zawartość pliku jest oryginalna i nic nie zmieniałem.

MOMUZ

2008-06-19 20:32

config/lang_pl - napewno

MOMUZ

kamyk-aka-kamikaze

2008-06-20 19:11

Sorki, faktycznie. Miałem żle wgrany plik do połowy ucięty.

Naomi81

No avatar

2008-06-27 11:22

Usunęłam te wyrazy i jak dałam odśwież to u góry pojawił mi się taki komunikat:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\program files\easyphp1-8\www\natal\config\lang_pl.php:1) in c:\program files\easyphp1-8\www\natal\index.php on line 17

Co zrobić??

brygadowy

No avatar

2008-06-28 18:17

wycialem to, co trzeba i wszystko gra, tylko mam jeszcze jedno pytanie - co i w ktorym pliku nalezy wyciac, aby kolor strony byl jednolity (bez tego paska po lewej), na kazdej stronie ? chce osiagnac taki efekt:

http://img440.imageshack.us/img440/3290/beztytuu1jg2.png

Makaron

2008-06-28 19:01

Naomi81: Używaj do edycji tego pliku edytora który jest zgodny z kodowaniem UTF-8. Gdy używasz notatnika ten błąd może się pojawiać.

brygadowy: Nie jestem stuprocentowo pewien o co Ci chodzi, ale podejrzewam, że o jednolity kolor contentu. Należy edytować plik templates/default.css i zmienić dla bloku #body wpis:

background:#fff url('img/two-columns.gif') repeat-y;

na

background:#fff;

brygadowy

No avatar

2008-06-28 19:09

otoz to, o to chodzi, tylko niestety wszystko sie rozjechało :(

[img]http://img392.imageshack.us/img392/3684/rozjechankopj3.png[/img]

Makaron

2008-06-30 08:01

Nie rozjechało się to z powodu tej zmiany, bo ona wprowadza tylko zmianę backgroundu, co nie ma żadnego wpływu na rozmieszczenie elementów.. Musiałeś wprowadzać jakieś zmiany wcześniej, które to spowodowały. Przypominam, że trzymamy się zasady, że dla jednego problemu jest jeden temat na forum nie należy dopytywać o inne rzeczy w tym samym topicu.

uki_off

No avatar

2009-06-01 19:44

a ktos wie z was jak calkiem usunac na zawsze lewe menu ?

markiz62

2009-06-02 00:01

najlepiej tak:

w pliku templates/default.css we fragmencie RIGHT COLUMN STYLES musisz zwiekszyc wielkosc width dla elementu #content

z pliku templates/container.tpl usuń fragment.

<div id="column">
$sMenu3
$sMenu4
</div>

w stylach css poszukaj wpisu:
#body{clear:both;float:left;width:100%;background:#fff url('img/two-columns.gif') repeat-y;}
i usun z niego background

MarkiZ

madaja

2014-09-29 16:11

albo ja jestem jakas nie tego albo w moim pliku faktycznie nie ma tego co wy piszecie. przeszukałam wszystko na serwerze i nigdzie nie ma mozliwosci zmiany nazw kategorii i menu. Może mi ktoś w tym pomóc?
otwieralam różnymi programami ten plik ale w kazdym jest dokładnie to samo, załamałam się już POMOCYYYYYY

mam tylko to:
<?php
setlocale( LC_CTYPE, 'pl_PL' );

/*
* Start page
*/
$config['start_page'] = "1";

/*
* Your website's title, description
*/
$config['logo'] = "Quick<span>.</span><strong>Cms</strong>";
$config['title'] = "Madzia gotuje";
$config['description'] = "Strona ze sprawdzonymi i tylko pysznymi przepisami na zupy, torty, ciasta i dania główne";
$config['slogan'] = "Gotuj razem ze mną";
$config['foot_info'] = "Copyright © 2014 Magdalena Pietraszek";
?>

selekcjoner

2014-09-29 16:32

madaja - temat dotyczy Quick.Cms.Lite v2.x :)
Jaką masz wersję?

simlution.org

Do góry
o nas | kontakt