Witam, w menu administracja nie pojawia mi sie w Template: default, a tylko . (kropka). Po zapisaniu ustawień i wejściu do sklepu jest coś takiego: No template file: templates/./products_list.tpl No template file: templates/./products_list.tpl itd. Coś jest nie tak, nie wiem czy z serwerem czy ze mną. Pozdrawiam i licze na pomoc.
Niestety nie, po wpisaniu www.polpress.pl/shop takie coś: No template file: templates/./products_list.tpl No template file: templates/./products_list.tpl No template file: templates/./products_list.tpl No template file: templates/./products_list.tpl No template file: templates/./products_list.tpl No template file: templates/./categories_menu.tpl No template file: templates/./categories_menu.tpl No template file: templates/./categories_menu.tpl No template file: templates/./categories_menu.tpl No template file: templates/./content_list.tpl No template file: templates/./content_list.tpl No template file: templates/./content_list.tpl No template file: templates/./content_list.tpl No template file: templates/./content_list.tpl No template file: templates/./content_list.tpl No template file: templates/./head.tpl No template file: templates/./footer.tpl
Juz wiem, kiedy sie dzieje zle, zawsze po zapisaniu konfiguracji, wskakuje błąd - tzn, wraca kropka zamiast default w pliku general.php. Proszę spróbować tak zrobić, zawsze jest źle.
Nie jest dobrze. http://www.polpress.pl/shop Na tych przykladach jest dobrze, masz racje, ale u mnie nie :( To na pewno wina serwera, ale nie wiem jak to zmienić. Chyba niestety się poddam. http://www.polpress.pl/shop/admin.php?p=preferencesEdit Po jakiejkolwiek zmianie w preferencjach zmienia sie widok wlasnie na taki. Sprawdzalem z 3 komputerow, roznych przegladarek i kicha.
jacek - przegladarki do konca nie maja tu znaczenia ... ciekaw jestem jakie sa ustawienia serwera, ze nie dziala to poprawnie ... moze udaloby ci sie wyciagnac od admina takie informacje? moglibysmy na przyszlosc wziasc pod uwage taka opcje
Witam, administrator znalazł błąd logiczny w pliku core/preferences.php, a konkretnie w funkcji throwTemplatesSelect . Błąd polega na błędnym założeniu, że pierwsze dwie pozycje katalogu są to zawsze "." oraz ".." . Czyli podsumowując jest to błąd logiczny w tym systemie.
Osoba, która zajmuje się u Państwa PHP może nanieść stosowne poprawki w źródłach.
dziekuje ... zastanowimy sie jak to rozwiazac ... prosze mi powiedziec jakiego typu jest to serwer ? apache, iis oraz jaki system linux, windows czy co?
dziwne ... pewnie jakies specyficzne ustawienia ... bedziemy musieli pomyslec jak to ominac ... bynajmniej prosze nie uzywac konfiguracji do zmiany ... do tego celu prosze stosowac edycje pliku config/general.php i wpisywac odpowiednie dane do zmiennych