Nie działa PagesTree w pewnym przypadku

pawulon

2009-07-13 18:25

Zauważyłem, że zmienne $aData[sPagesTree] i $aData[sName] w szablonie głównym (container.tpl) w znacznikach <!-- BEGIN PAGES_TREE --> nie działają poprawnie w przypadku, kiedy zadeklarujemy zmienną menu w pliku actions_client/p.php w celu umieszczenia tego menu w szablonie (templacie) pages_...... .tpl

Dopóki nie dodamy w adminie jakiejś strony do tego menu to te zmienne wyświetlają się poprawie, po dodaniu zmienna $aData[sPagesTree] nie wyświetla nic, a zmienna $aData[sName] (którą także używam w tym znaczniku do wyświetlania nazwy aktualnie przeglądanej strony) na stałe wyświetla nazwę ostatnio dodanej strony do menu zadeklarowanego w p.php.

Jak to naprawić?

» Quick.Cms v2.x

treewood (OpenSolution)

2009-07-15 07:40

czy moglbys to pokazac na jakims przykladzie?

pawulon

2009-07-15 23:02

strona: www.ikielce.pl/adamczak
admin: www.ikielce.pl/adamczak/admin

Menu: Sklep, Samochody osobowe, Samochody ciężarowe są zadeklarowane w pliku p.php

Po zalogowaniu, jak się usunie strony z tych menu, to historia stron zacznie działać poprawnie.

<!-- BEGIN PAGES_TREE --><p><b><a href="?">AUTO-ADAMCZAK</a></b> <font class="strzalka">&#9658;</font> $aData[sPagesTree]$aData[sName]</p><!-- END PAGES_TREE -->

pawulon

2009-07-20 10:52

Cześć, czy zorientowałeś si może już czy da się ten błąd poprawić? Czy może u siebie nie zauważyłeś tego błędu, tylko ja coś mam zepsute? Czekam na wieści.

wewior (OpenSolution)

2009-07-21 07:03

jakos ciagle nie moge sobie tego wyobrazic... mozliwe ze nadpisujesz gdzies tablice $aData i w ten sposob juz nie masz potrzebnych danych dalej, jesli dodales cos lub przeniosles to jest to bardzo mozliwe

Do góry
o nas | kontakt