wyświetlanie tylko okreslonego typu menu w pages w adminie
altheris
2009-08-24 22:23
mam stronę na której znajduje się bardzo dużo podstron (taki urok strony). Robi się z tego problem bo żeby edytować stronę z jakiegoś innego rodzaju menu które mam pod spodem muszę się nieźle namachać rolką w dół. Są więc 2 problemy:
1. Żeby ułatwić nawigację chciałbym dodać dodatkową zakładkę w panelu admina żeby selektywnie móc edytować określone rodzaje menu. Tzn. stworzyłem już dodatkową zakładkę w templates/admin/container.tpl poprzez dodanie na wzór Pages:
No i chciałbym teraz, żeby w tej zakładce wyświetliła mi się tylko lista stron z menu Obrazy i szkice no i żeby była standardowa możliwość ich modyfikacji (jak na Pages)
2. Jak zmienić przy dodawaniu nowej strony domyślny typ Menu (zamiast top menu above logo) na Obrazy i szkice (takie ma menu), domyślny Template i domyślny Theme - dodając za kazym razem nową podstronę jest to uciążliwe.
z tym 1wszym ci raczej nie pomoge bo to troche roboty bedzie i ciezko tak bez pracy z tym powiedziec ci jak rozwiazac ten problem
co do drugiego to edytuj actions_admin/p.php i zmien: $aData['iType'] = 1;
Wstaw zamiast 1nki inna wartosc, ktora odpowiada id typu strony
mikouaj
2009-08-25 09:11
treewood dzięki, zgdonei ze wskazówkami zmieniłem wartość $aData['iType'] = 1; i faktycznie zmienił się domyślny typ menu przy dodawaniu nowej podstrony,
czy to samo da się zrobić jednocześnie dla theme i template? próbowałem modyfikować wartości $aData['sTemplate'] $aData['sTheme'] ale pewnie tutaj musi być jakiś specyficzny identyfikator.
mikouaj
2009-08-25 12:19
a może po prostu zmienić nazwy theme i template, żeby zaczynały się na 'a' i wtedy będą jako pierwsze na liście :D