Problem polega na tym że nie wiem, czy muszę utworzyć subdomenę na serwerze czy, mogę podać adres w postaci 4.) http://www.domena.pl/katalog/ 5.) http://www.katalog.domena.pl/
znaczy czy Quick CMS musi mieć przyporządkowaną domenę główną czy wystarczy subdomena
Dodam że 1.) 2.) 3.) 4.) nie działa
I pomyślałem że może po to jest to forum żeby zadać takie pytanie, choć wydaje się banalne może dla was... lecz nie mogę zrozumieć tego przy żadnym z cms-ów.
I o ile Cms jest w głównej domenie to działa wszystko jak trzeba A jak najpierw robię dla klienta witrynę w katalogu (dajmy na to - www.firma.pl/quick_cms/ - to mam taki właśnie problem)
duladr
2009-08-30 19:19
Witam. Temat trochę stary, ale nie chciałbym powielać wątków. Mam takie pytanie. Chciałbym pod opisem krótkim w panelu admina dodać link do strony z pełnym tekstem. Chodzi o odnośnik w stylu "czytaj dalej". Ale też zależałoby mi, żeby to był adres względny, bo na razie robię stronkę na serwerze lokalnym. Czy ktoś mógłby mi zdradzić, jak to powinno wyglądać?? Pozdrawiam
Chyba, że ma to być jakoś zautomatyzowane, ale wtedy masz właściwie gotowe rozwiązanie w przypadku wyświetlania podstron, bo tam wystarczy zmienić schemat nieco wyświetlania, żeby nie po kliknięciu na tytuł przenosiło, a dodać dodatkowy element na dole "czytaj dalej".
duladr
2009-08-31 21:11
No O to właśnie mi chodzi. Myślałem na początku, że krótki opis w panelu admina tak właśnie działa i jakby nie było, takie jest jego zadanie, brakuje tylko linku do stronki z całym opisem. Jeśli chodzi o moją znajomość PHP, to jest ona na poziomie niemal zerowym więc jeśli mógłbyś wytłumaczyć trochę bardziej łopatologicznie, to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie
duladr
2009-08-31 21:14
No O to właśnie mi chodzi. Myślałem na początku, że krótki opis w panelu admina tak właśnie działa i jakby nie było, takie jest jego zadanie, brakuje tylko linku do stronki z całym opisem. Hmm... Jest nawet link w tytule, tylko szkoda, że nie ma go pod wprowadzeniem. Jeśli chodzi o moją znajomość PHP, to jest ona na poziomie niemal zerowym (dopiero stratuję) więc jeśli mógłbyś wytłumaczyć trochę bardziej łopatologicznie, to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie
duladr
2009-08-31 21:18
Kurcze, przepraszam za dubel, ale nie mogę znaleźć żadnej opcji edycji zapisanego wpisu.
Otwórz sobie plik templates/pages_default.tpl masz tam dwa bloki SUBPAGES_LIST_1 i SUBPAGES_LIST_2 (zależnie od wyboru sposobu wyświetlania listy podstron w panelu admina jeden z nich się uaktywnia). Jest tam taki wpis:
<a href="$aData[sLinkName]">$aData[sName]</a>
To gotowy link do pełnego opisu z tym, że powiązany z tytułem. Wystarczy ten link dać nieco niżej pod zmienną $aData[sDescriptionShort].