Przeskanowalem walidatorem strone i wkryło sporo problemów. Generalni kod jest ok bo w przeglądarkach wyswietla sie prawidłowo.
W pliku container.tpl wstawilem tabelke i kilka kodów do których przyczepił sie walidator.
Przyklady:
Line 67, Column 30: Attribute "color" exists, but can not be used for this element.
Server is <font color="red"><b>offline</b></font>.
Line 67, Column 35: element "font" undefined. Did you mean "font" or "basefont"?
Server is <font color="red"><b>offline</b></font>.
Line 71, Column 22: element "font" undefined. Did you mean "font" or "basefont"?
<font color="#FFFFFF">TEKST</font></div>
Attribute "align" exists, but can not be used for this element.
<div align="center">
Właśnie tego typu problemy. Nie wiem dlaczego nie mogę używać tych tagów skoro sa poprawne. Problemy dotyczą głównie atrybutów teksu, tabelek, ramki wbudowanej.
Dlaczego validator uważa to za bledy i czy jest jakies alternatywne rozwiązanie?
Nie powinno się ustalać koloru tekstu za pomocą znacznika html color="", właściwie nawet znacznik font jest już przestarzały. Niestety edytory WYSIWG często zaśmiecają w ten sposób kod.
natomiast tak jak zasugerowałeś <span style="color: #ff0000;">offline!</span> - to będę stosował do tekstu, który nie jest pogrubiony.
Z tego co widze pozostal mi problem tabelek <div align="center"> oraz reszta parametrów takiich jak width,height, no i jeszcze walidator czepia sie ramki wbudowanej. No ale jeszcze będę szukał zamienników.