elementy graficzne wersji demo nie wyświetlają się

louise

2009-11-12 11:39

Nie wiem dlaczego po wgraniu na serwer (www.freehost.pl) Quicka.Lite najnowsza wersja 2.4 (moja strona to: www.test.lisaprojekt.pl) nie wyświetlają się elementy graficzne wersji demo, czyli obrazek odpowiedzialny za tło całej strony (templates/img/bg.jpg) oraz obrazek stanowiący tło w górnej części strony, tam gdzie jest zwykle logo czy baner (header.jpg). Jak widać strona wyświetla się na białym tle i nie mogę zrobić żadnej zamiany elementó, skoro nawet te demonstarcyjne sie nie wyświetlają. Co robić???

» Quick.Cms v2.x

louise

Makaron

2009-11-12 17:03

Spróbuj usunąć plik .htaccess z katalogu templates.

www.mak-web.pl

louise

2009-11-13 16:38

ale w katalogu templates mam tylko następujące pliki: container.tpl, default.css, menu_1.tpl (menu_2, 3,4), messages.tpl, pages_deafault.tpl, pluggins.css oraz foldery: admin, img i themes. Nie było tam od samego początku takiego pliku jak .htacces.
Sprawdzałam to wcześniej, bo czytałam najpierw podobne zapytania na forum, ale naprawdę nie mam takiego pliku. Czy może być coś innego przyczyną, może to wina serwera? (bezpłatny hosting na freehost.pl i to że tam jest ograniczenie "php w trybie safe mode")?????

louise

Makaron

2009-11-16 13:36

Ten plik domyślnie jest ukryty. Jeśli używasz TotalCommandera to trzeba uaktywnić opcję Sieć -> FTP Pokaż ukryte pliki.

www.mak-web.pl

o nas | kontakt