tomaszek![]() 2008-10-27 11:15 | Witam, mój problem polega na tym, że przy dodawaniu zdjecia w panelu administracyjnym w podstronach nie zawsze wyświetla się miniaturka wstawiona automatycznie z zakładki pliki (opis krótki). Po kliknięciu w nazwe podstrony w opisie dłuższym miniaturka jest, ale mi chodzi o to żeby była widoczna także w tym opisie krótkim (w niektórych kategoriach menu to działa ale nie we wszystkich) Jeśli napisałem niezrozumiale to później zamieszcze screena, bo teraz nie mam takiej możliwości. PZdr » Quick.Cms v2.x |
tomaszek![]() 2008-10-27 19:27 | Po kolejnych testach wychodzi coś takiego że zdjęcia czasami dodaje, ale niestety nie wszystkie ;( Czy są jeszcze jakieś specjalne wymagania na te miniaturki (serwer posiada biblioteke gd2 i nie przekraczają one 2000 px) bo nawet odrzuca zdjecia z tymi samymi rozszerzeniami np. *jpg. (niektóre z rozszerzeniem *jpg się ładują, niektórych wogóle nie wgrywa na serwer). Wrzucam screena, pokazującego o które miniaturki w podstronach jest mowa: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d32136974de1588.html. Z góry dzięki za pomoc |
treewood (OpenSolution)2008-10-28 08:16 | ciezko mi cos odpowiedziec bo gdyby sie tak wogole nie wgrywaly to bym cos wiedzial ... mozliwe, ze zdjecia sa za duze w KB a serwer ma ograniczenie przesylania wielkich formularzy? sproboj wgrywac po jednym zdjeciu takim do 300 KB. |
tomaszek![]() 2008-10-28 19:48 | Na razie to tworzę stronkę na localhoscie. Zdjęcia nie mają więcej niż 100 KB a problem ten wydaje mi się trochę nietypowy. Otóż próbowałem wszystkiego i jak zmieniłem nazwę pliku to zdjęcie którego nie można było wrzucić na serwer po zmianie nazwy wgrało się... Więc wydaje się że problem jest rozwiązany, ale tak się zastanawiam czemu zmiana nazwy dopiero dała oczekiwany skutek. Bo nie ma chyba żadnego ograniczenia co do nazw plików? |
Giejot![]() 2009-11-16 12:23 | Odświeżę temat. Zdjęcia - zarówno miniaturki jak i większe wgrywają się i wyświetlają. Jednak niestety nie wyświetlają się w opisie krótkim. Czy to normalne? Czy ew. da się to jakoś zmienić? Mam wersje 2.4 która stoi na serwerze active z nazwa.pl |
openzibi2009-11-16 13:31 | Giejot - Czy ustawiłeś wyświetlanie podstron jako lista ze zdjęciem? |
Giejot![]() 2009-11-19 12:15 | Jak najbardziej. Problem jest tylko na stronie z krotkim opisem. Gdy wejde w tekst wlasciwy zdjecia i miniaturki wyswietlaja sie normalnie |
Giejot![]() 2009-11-19 12:21 | Już wiem gdzie jest problem. Wyświetlanie podstron jako lista ze zdjęciem musi być ustawione także w nadrzędnej stronie. teraz jest ok. |