Witam, próbowałem znaleźć coś na ten temat w wątkach forum, lecz nie udało mi się dlatego przedstawiam problem. Tworzę nową stronę przez panel admina i wklepuję kod otagowany textarea np. tak:
<textarea id="Wiadomosc" rows="6" cols="40" name="Wiadomosc"></textarea> A tutaj cokolwiek.
Problem w tym, że po zapisaniu strony panel admina wyświetla treść kodu tylko do znacznika kończącego textarea, a dalszą część kodu pokazuje już jako część strony admina. Wygląda to dla mnie jak bug, albo potrzebny jest specjalny sposób wpisywania tagu kończącego textarea. Może ktoś wie jak to rozwiązać.
Wyłącz edytor WYSIWG w konfiguracji lub zastosuj odmienny szablon dla strony, na której chcesz wyświetlić textarea.
wiarus_old
2009-12-03 16:52
Sęk w tym, że edytor wyswig mam wyłączony, natomiast inny szablon nic nie daje. Chodzi o to, że co prawda rzeczy po </textarea> widać na stronie, ale zapis w panelu admina powoduje, że nie widać ich w polu edycji lecz jako część strony admina. W sumie wygląda to idiotycznie. A jedynym sposobem na użytkowanie, jest edytować kod w zewnętrznym edytorze i wklejać za każdym razem zawartość do okna edycji admina. Myślę, że skrypt strony admina traktuje ten znacznik w kodzie jako koniec pola tekstowego edycji, co jest dziwne. Dlatego wygląda to na bug.
W takim razie tak jak pisałem wcześniej użyj po prostu innego szablonu. Tylko tak można obsługiwać formularze w skrypcie Quick.Cms.
wiarus_old
2009-12-05 10:55
Dzięki, choć wypróbowałem inne rozwiązanie, otóż trzeba włączyć wyswig, a następnie wywołać edycję źródłową html'a. Wtedy tylko edycja i zapis działa poprawnie. Pozdrawiam