Problem z dodawaniem <textarea>

wiarus_old

No avatar

2009-12-02 21:42

Witam, próbowałem znaleźć coś na ten temat w wątkach forum, lecz nie udało mi się dlatego przedstawiam problem.
Tworzę nową stronę przez panel admina i wklepuję kod otagowany textarea np. tak:

<textarea id="Wiadomosc" rows="6" cols="40" name="Wiadomosc"></textarea>
A tutaj cokolwiek.

Problem w tym, że po zapisaniu strony panel admina wyświetla treść kodu tylko do znacznika kończącego textarea, a dalszą część kodu pokazuje już jako część strony admina. Wygląda to dla mnie jak bug, albo potrzebny jest specjalny sposób wpisywania tagu kończącego textarea. Może ktoś wie jak to rozwiązać.

» Quick.Cms v2.x

Makaron

2009-12-03 16:03

Wyłącz edytor WYSIWG w konfiguracji lub zastosuj odmienny szablon dla strony, na której chcesz wyświetlić textarea.

wiarus_old

No avatar

2009-12-03 16:52

Sęk w tym, że edytor wyswig mam wyłączony, natomiast inny szablon nic nie daje.
Chodzi o to, że co prawda rzeczy po </textarea> widać na stronie, ale zapis w panelu admina powoduje, że nie widać ich w polu edycji lecz jako część strony admina. W sumie wygląda to idiotycznie. A jedynym sposobem na użytkowanie, jest edytować kod w zewnętrznym edytorze i wklejać za każdym razem zawartość do okna edycji admina. Myślę, że skrypt strony admina traktuje ten znacznik w kodzie jako koniec pola tekstowego edycji, co jest dziwne. Dlatego wygląda to na bug.

Makaron

2009-12-04 15:53

W takim razie tak jak pisałem wcześniej użyj po prostu innego szablonu. Tylko tak można obsługiwać formularze w skrypcie Quick.Cms.

wiarus_old

No avatar

2009-12-05 10:55

Dzięki, choć wypróbowałem inne rozwiązanie, otóż trzeba włączyć wyswig, a następnie wywołać edycję źródłową html'a. Wtedy tylko edycja i zapis działa poprawnie.
Pozdrawiam

Do góry
o nas | kontakt