styl chasmogamous - podstrony ikona

lux

2009-12-18 14:53

na stronie jest styl: chasmogamous_screenshot

podgląd:
http://opensolution.org/download/Quick.Cms/skins/chasmogamous_screenshot.jpg

quick.cms v2.4

co zrobić, żeby małe ikona podstron pojawiały się pod tytułem podstrony, a nie nad nią?

podgląd:
http://img43.imageshack.us/img43/7324/chasmogamouspodstronaik.jpg

» Quick.Cms v2.x

lux

Makaron

2009-12-18 16:02

Jak chcesz przenieść link z tytułem w bloku z listą podstron niżej to edytuj plik templates/pages_default.tpl blok SUBPAGES_LIST_2 (jeśli chodzi o sposób z wyświetlania z obrazkami) i przenieś fragment kodu:

<h4><a href="$aData[sLinkName]">$aData[sName]</a></h4>

niżej pod zmienną $aData[sDescriptionShort]

lux

2009-12-21 07:33

Makaron - zależy mi na tym, aby link z tytułem był na samym początku, a obrazek z boku, tak jak być powinno.

W tym stylu natomiast, gdy dodajemy obrazek, to wszystko inne wyrzuca na samym początku, czyli inaczej, niż powinno być.

lux

Makaron

2009-12-21 16:01

A więc dobrze Ci doradziłem. Być może trzeba będzie przenieść tą linię, a być może pobalansować atrybutem float (opływanie) w stylach.

lux

2009-12-27 17:14

Dzięki Makaron. Właściwe miejsce, jednak przestawianie nic nie daje.

kod wygląda tak:

<!-- BEGIN SUBPAGES_LIST_2 --><li>$aData[sImage]<h4><a href="$aData[sLinkName]">$aData[sName]</a><br></h4>
<
p>$aData[sDescriptionShort]</p></li><!-- END SUBPAGES_LIST_2 -->

czyli wszystko jest w porządku, jednak, jeśli chcę, aby w podstronie wyświetlało się także zdjęcie, powoduje ono, że tytuł podstrony wędruje NA SAM DÓŁ (dziwne).

css:
.subpagesList li h4{float:left;background-color:#9cab49;padding:6px 0px 0px 0px;}

Ma ktoś pomysł, co zrobić, aby wszystko było w prawidłowej kolejności tj.:
1. foto;
2. obok tytuł podstrony;
3. na samym dole opis.

dzięki

lux

lux

2009-12-27 17:16

to <br> w kodzie jest dodane, czysty kod wygląda tak:

<!-- BEGIN SUBPAGES_LIST_2 --><li>$aData[sImage]<h4><a href="$aData[sLinkName]">$aData[sName]</a></h4><p>$aData[sDescriptionShort]&l t;/p></li><!-- END SUBPAGES_LIST_2 -->

lux

Makaron

2009-12-28 15:50

Spróbuj taki wpis:

.subpagesList li p{width:100%;clear:both;}

Do góry
o nas | kontakt