Nowy język

Kordian

2008-07-16 00:50

Tworzę nowy język na podstawie polskiego.
Nieststy po przełączeniu na ten język nei widzę tam stron polskich :(
Da się tak zrobić? O połowę by to roboty skruciło. Sam tekst bym podmienił na ty mnowym, a reszta, fotki, linki itp by była

» Quick.Cms v2.x

Makaron

2008-07-16 08:41

Da się to zrobić.. Powinieneś usunąć wszystkie pliki w katalogu /db dotyczące tego nowoutworzonego języka, ale tylko te z danymi (nie definicje tabel kończące się na ".def" - to bardzo ważne!). Następnie zrób kopię polskich plików z danymi (także plików z definicjami nie ruszamy) i zmień ich nazwy na takie, które będą odpowiadały nowemu językowi. Kiedyś testowałem na Quick.Cart i działało, więc i tu powinno, ale na wszelki wypadek zrób sobie backup wszystkich plików bazy danych.

Kordian

2008-07-16 10:22

hmmm, puki co efekt taki:
Fatal error: Call to undefined function: en_pages_files() in /home/klient.dhosting.pl/kedrok/kedrok.pl/public_html/klienci/tmp/core/files.php on line 163

Makaron

2008-07-16 10:30

No te funkcje właśnie znajdują się w plikach z definicjami np w Twoim przypadku: db/en_pages_files.def.php, dlatego pisałem, żebyś ich nie zamieniał. A utworzyłeś wcześniej nowy język tak jak w instrukcji: http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=instruction#zarzadzanie_jezykami?

Kordian

2008-07-16 11:10

no kurcze, wydawało mi się że nie zmieniłem ;)

Kordian

2008-07-16 11:16

ok, poszło, faktycznie jeden plik zmieniłem... ;)

pxl666

2009-06-15 09:10

a nie da sie takiej opcji wlaczyc / dopisac w skrypcie? znacznie uproscilo by to prace - dodawanie nowego jezyka, a napewno warto by dopisac te informacje (jak zduplikowac jezyk recznie jesli nie jest to mozliwe automatycznie) do FAQ

pzdr

pxl666

2009-06-29 18:55

hm niewiem czy cos robie zle :

stworzylem jedna wersje jezykowa nastepnie dodalem dwa kolejne jezyki i skopiowalem ich pliki w db - jak dotad ok...

dodalem je w tpl i sie pojawiaja FR FL EN i niby mozna przelaczac ale po edycji stron wlasciwych jakiemus jezykowi nie pojawiaja sie zmiany na stronach tego jezyka...

tak jakby naciskanie buttonu zmiany jezyka przeladowywalo dana strone...

cos jest sknocone???

jak klikam zmiane jezyka to zmienia sie tylko koncowka linku :

"sLang=en" <- to sie zmienia na"fl" i "fr" ale nie zmienia to wersji strony...

pxl666

2009-06-29 18:57

ups sorry mam juz bug - zle mialem wpisane odniesienia do wersji jezykowych - mialem zle nazwy... teraz juz dziala

targi.com.pl

2010-01-10 14:00

mam problem - zainstalowalem qiuck.cms lite ver 2.0, po zalogowaniu tworze nowy jezyk i nic sie nie dzieje poza tym ze powstaje jeden plik (nl.php w katalogu lang) w manual'u czytam: W katalogach lang/, config/ oraz db/ pojawią się pliki właściwe dla tworzonego języka. Pliki bazy danych początkowo są puste. - czemu nie pojawiaja sie pliki w katalogach config/ oraz db/ ?

targi.com.pl

2010-01-10 14:43

juz po problemie

Do góry
o nas | kontakt