Na moim testowym serwerze strona smiga super (www.goldeny.ovh.org/cms) ale gdy przenioslem strone na docelowy serwer (www.szansa.glodenretriever.pl/index.php) pojawia mi sie cos takiego
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/golden/domains/goldenretriever.pl/public_html/szansa/config/lang_pl.php:1) in /home/golden/domains/goldenretriever.pl/public_html/szansa/index.php on line 14
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/golden/domains/goldenretriever.pl/public_html/szansa/config/lang_pl.php:1) in /home/golden/domains/goldenretriever.pl/public_html/szansa/index.php on line 14
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/golden/domains/goldenretriever.pl/public_html/szansa/config/lang_pl.php:1) in /home/golden/domains/goldenretriever.pl/public_html/szansa/index.php on line 17
W czym jest problem ?
Pozdrawiam Piotr
» Quick.Cms v2.x
vonpiter
2007-12-13 19:08
Umiescilem strone na innym serwerze i mam to samo http://www.goldeny.eu/szansa/
Bardzo prosze o pomoc
Pozdrawiam Piotr
vonpiter
2007-12-13 19:40
I jeszcze jedno. Zmienil sie adres URL , w tej chwili pokazuje w adresie identyfikator sesji np.
Link do pliku phpinfo.php http://www.goldeny.eu/szansa/phpinfo.php
merci
2007-12-14 09:10
vonpiter - po pierwsze sprawdz czy w pliku config/lang_pl.php w pierwszej linii nie ma bialych znakow, one sprawiaja, ze naglowki nie moga zostac wyslane. Jesli chodzi o pokazywanie w adresie url id sesji, to jest to zalezne od ustawien serwera. Popros administratora, aby zmianil to na przekazywanie sesji przez cookies.
vonpiter
2007-12-14 11:36
Nie widze bialych znakow, ale moze juz nie wiem co widze :-( Oto link do pliku lang_pl.php , merci jak moglabys zobaczyc to bardzo bylbym wdzieczny. http://www.goldeny.eu/szansa/config/lang_pl.txt
Jesli chodzi o id sesji to w opcjach serwera mam mozliwosc zmiany wersji z PHP 4 na 5. Po zmianie nie pojawia sie id sesji w url, ale nadal pojawiaja sie bledy.
vonpiter
2007-12-15 01:36
Przepraszam za klopot, faktycznie problemem bylo wystepowanie w pierwszej linii bialych znakow. Po ich usunieciu strona dziala prawidlowo.
Witam, Mam identyczne komunikaty za każdym razem gdy próbuję zmienić nazwy tytułów Menu 3 i Menu4. Żadnych "białych znaków" (?) nie mogę znaleźć (opcja "zaznacz wszystko" nic nie pokazuje) i nawet przywrócenie nazw już nic nie daje, są cały czas te komunikaty do momentu wymiany całego pliku na wersję pierwotną zachowaną w komputerze... Podobnie jest gdy wprowadzam kolejne Menu - wg podanych wskazówek. Co można zrobić? CMS staje się bezużyteczny, bo nie mogę w nim dokonać żadnych zmian.... Pozdrawiam
Temat już był kilka razy poruszany. Proszę użyj wyszukiwarki na forum, a na pewno znajdziesz odpowiedź.. Bardzo prawdopodobne, że problemem jest to, że używasz niewłaściwego edytora tekstowego (powinien być zgodny z kodowaniem UTF-8). Ja sam używam Notepad++.
Witam Mam podobny problem z białymi znakami sobie poradziłem ale gdy klikam w link który działał na stronie przed przeniesieniem, teraz wyskakuje komunikat Not Found The requested URL /o-mnie,25.html was not found on this server. Pisałem do adminów na PW ale widocznie nie dbają o klientów
najlepsze że jak wejdę do panelu administracyjnego to strony są treść także, po wpisaniu adresu strony pojawia się strona startowa, ale po kliknięciu w link jest błąd 404 tą wspaniałą stronę której lepiej nie przenoscić tworzyłem na quick.cms EXT