Kilka panelów administracji na jednym serwerze

Lukasz1221

No avatar

2010-01-03 17:44

Witam !

Chciałem dodać 2 strony oparte na Quick.CMS na jednym serwerze, ale miałem problem z logowaniem do panelów administracji.Logując się do jednego panelu administracji, automatycznie jesli wszedłem do drugiego to zostałem automatycznie zalogowany. Zauważyłem, że system logowania jest oparty na sesjach, więc wynika z tego, że nie da się z tym raczej nic zrobić, żeby można osobno było się logować do jednego panelu i do drugiego.

» Quick.Cms v2.x

Makaron

2010-01-04 15:46

Spróbuj edytować plik admin.php z głównego katalogu i w jednym z systemów zmień linię:

loginActions$p'bUserQCMS''container.tpl' );

na:

loginActions$p'bUserQCMS2''container.tpl' );

Lukasz1221

No avatar

2010-01-04 19:30

Działa ! Dzięki wielkie !

Mam jeszcze jedno pytanie , mianowicie :
Czy można zrobić, aby w jednym z paneli administracji można było dodać tylko ogranioczną liczbę podstron ?

Makaron

2010-01-05 16:21

Niestety będzie ciężko..

Lukasz1221

No avatar

2010-01-09 15:35

Ok

A mam pytanie : Jak zrobić tak, aby np. wejść na jedną podstronę z panelem logowania i wpisując np login admin i hasło admin zalogowało do pierwszego panelu administracji, a wpisując login admin2 i hasło admin zalogowało do drugiego panelu administracji ?

Makaron

2010-01-11 17:07

Funkcja dodawania kilku adminów występuje w płatnej wersji skryptu.

Lukasz1221

No avatar

2010-01-14 19:27

Hm źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to, żeby do jednej całej strony było 2 adminów, tylko chciałbym, aby połączyć jeden formularz z dwoma systemami logowania. Tzn. myślałem, żeby zrobić to za pomocą $_POST, no ale kompletnie nie wiem jak dane z tego formularza do zalogowania w panelu administracji pobrać z wierszy login i hasło,a potem sprawdzić, że jeśli są zgodne z tymi od administratora, to loguje do admina, a jeśli zgode z tym drugim kontem, to loguje do tego drugiego konta.

Makaron

2010-01-15 16:17

Nie rozumiem w takim razie w ogóle czego potrzebujesz, nawet po wyjaśnieniu, które napisałeś.. Musisz sie postarać opisać jaśniej..

Do góry
o nas | kontakt