problem z galerią zdjęć

piotr989

2009-05-02 00:58

Zaznaczyłem że posiadam darmową wersje bo inaczej nie mogę zadać pytania, lecz posiadam płatną

Witam
Mam problem z płatną wersją i nawiązałem już kontakt z supportem ale oni niestety nie wiedzą co może być tego przyczyną.
Otóż mój problem polega na galerii, Po wgraniu 12 zdjęć i chcąc dodać 13 zostaje wylogowany i muszę się ponownie zalogować, po zalogowaniu próbuje dodać 13 zdjęcie ale nadal to samo, zostaje wylogowany z panelu i muszę się ponownie zalogować. I tak w kółko.
Macie może jakiś pomysł jak to rozwiązać? Dodam że po 24 h mogę dodać to zdjęcie i następne. Dodam że nie jest to wina serwera bo już się rozmawiałem z adminem a nawet pokusiłem się o drugi serwer u innego dostawcy,

» Quick.Cms v2.x

treewood (OpenSolution)

2009-05-02 07:56

temat dotyczy ogolnie sprawy nie wylacznie platnej dlatego pod tym warunkiem zostawie ten temat bo inaczej bym go usunal.

otoz ja widze pare przyczyn:
1. mozliwe, ze masz w formularzu wyswietlanie plikow na serwerze. w konfiguracji odznacz na Nie opcje "Wyświetl pliki na serwerze w formularzu"
wiecej tutaj:
http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=instruction#modyfikacja_konfiguracji

2. mozliwe, ze zdjecia, ktore dodajesz maja ponad 1-2 MB lub sa duzych rozdzielczosci
wiecej tutaj:
http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=instruction#kilka_uwag_i_porad

3. mozliwe, ze jest cos z serwerem. niech admin sobie pisze a ty jesli mozesz uruchom jakis serwer testowy gdzie indziej na np. kei.pl, superhost.pl gdzie pierwsze 14 dni daja gratis do testow i pozniej mozesz bez oplat zrezygnowac. sprawdz tam czy wystepuje ten sam problem.

piotr989

2009-05-02 09:52

mam starszą wersje i nie posiadam opcji "Wyświetl pliki na serwerze w formularzu"

zdjęcia które dodaje mają rozdzielczość 640x480(sam zmniejszam) i ich wielkość nie przekracza 1 mb

Wyżej napisałem ze testowałem już na dwóch serwerach, netarteria oraz netart

Cinek.ck

2010-01-22 14:15

Witam a co odpowiada za tą funkcje "wyświetl pliki na serwerze w formularzu" chodzi mi o to o co mam powiadomić admina żeby coś zmienił w ustawieniach ? mam hosting na netarteria i korzystam z plesk 8.3.0 może tam mam coś ustawić bo też mnie wyrzuca z Quick Cms jak opcję "wyświetl pliki na serwerze w formularzu" ustawię na "tak", jak ustawię na "nie" to mnie nie wyrzuca. Jest to dość uciążliwe bo muszę za każdym razem wgrywać pliki. Dodam jeszcze ze jak testowałem na darmowych hostingach np. Ósemka.pl działa poprawnie, więc to wina ustawień tylko nie wiem jakich proszę o pomoc.

lordofhares.com

Makaron

2010-01-22 18:29

To kwestia przetwarzania formularzy. Niektóre serwery mają ustawione limity danych, jakie mogą być przetworzone i przesłane przez formularz.

Cinek.ck

2010-01-22 19:50

Aha więc muszę się admina wypytać dokładniej tym razem o przetwarzanie formularzy, bo jak napisałem to mi odpowiedzieli że wszystko gra :).Dziękuję pozdrawiam.

lordofhares.com

Do góry
o nas | kontakt