czy ktoś z Państwa spotkał się z licznikiem pobrań plików w systemie QCMS?? Może ktoś coś takiego pisał, lub skorzystał z gotowych rozwiązań?? Taki żeby obok nazwy pliku wyświetlała się ilość pobrań....
Będę wdzięczny za pomoc i wskazówki jak można to zrobić.
nigdy sie z czyms takim nie spotkalem i szczerze powiem, ze byloby z tym troche roboty. istnieja 2 wersje wg mnie: 1. zapisywanie pobrania do pliku txt i nic wiecej 2a. to co wyzej ale takze wyswietlanie ilosci tych pobran takze na stronie 2b. to co 1 ale nie wyswietlanie na stronie ale w administracji tylko + statystyki czyli w jakie dnie itd
Wszystkie oprocz 1 wersji sa dosyc skomplikowane. Moge Cie nakierowac jak zrobic 1 wersje ale w 2ga juz sie nie pakuje :)
gbaran - i bardzo dobrze kombinujesz (oby takich ludzi bylo wiecej na forum). Sproboj zrobic tak w templates/pages_default.tpl w bloku FILES_LIST. Zamien to: <a href="$config[dir_files]$aData[sFileName]"> na to: <a href="download.php?sFile=$config[dir_files]$aData[sFileName]">
Nastepnie pobierz jakas starsze wersje Quick.Cms'a np. wersje v1.2: http://opensolution.org/download,pl,18.html?sDir=Quick.Cms/archive W swojej aktualnej stronie zrob katalog libraries2/ i skopiuj do niego dwa pliki z tej starszej wersji z katalogu libraries/: - FileJobs.php - FlatFiles.php
Nastepnie stworz plik download.php i w nim wstaw kod:
Witam, niestety ale klient chce aby były widocznie ilości pobrań pliku. Tak więc chyba będę musiał szukać innego systemu CMs który by dawał taką możliwość. Probowałem coś mieszać podczas dodawania poprzez FCK ale to też nie zdaje egzaminu niestety :(
Ciekawy temat z tym liczniem godny do zastanowienia się :) A może ktoś zarobkowo jest w stanie napisać coś takiego do QCMS??
Witam zrobiłem według wskazówek @treewood i działa zapisuje do pliku. potem użyłem
<?php echo file_get_contents('ścieżka do pliku'); ?>
żeby wywołać to co się zapisuje w pliku .txt w container.tpl. Nie jest to może optymalny sposób ale nie wiem jak to inaczej zrobić jak na razie działa :) może się to komuś przyda.