Nie chce zapisywać zmian w treści strony

ola001

2009-02-18 13:12

Witam,
mam taki problem - na moim komputerze skrypt działa - mogę edytować stronę, zapisać i jest ta zmiana widoczna na stronie.
Natomiast osoba która na co dzień aktualizuje stronę zgłosiła mi, że po edycji strony, kliknięciu ZAPISZ pojawia się komunikat że zmiana została zapisana ale na stronie nie widać tej zmiany - nie jest ona zapisana bo nie widać tej zmiany również na innych komputerach. Dzieje się tak w przeglądarce Internet Explorer 7 - natomiast w Operze juz wszystko u tej osoby działa - zmiany sa zapisywane i widoczne.
Czy to moze byc wina np. jakichs ustawien przeglądarki IE?
pozdrawiam :)

» Quick.Cms v2.x

treewood (OpenSolution)

2009-02-19 07:40

ola001 - prosze wejdz tutaj http://opensolution.org/Quick.Cms/demo/admin.php i zaloguj sie admin i admin i sproboj zapisac rozne rzeczy w roznych przegladarkach i daj znac czy wszystko OK

Zbynio

2009-02-19 13:03

ja mam ten sam problem, pod firefoxem jest OK, ale IE7 nie zapisuje (zainstalowany mam FCKEditor 2.6.4), jak wyłączę WYSIWYG to zapisuje

treewood (OpenSolution)

2009-02-20 07:51

zbynio - aha ale w tinyMCE nie bylo problemow?

Zbynio

2009-02-20 07:55

nie było

Rad

2010-02-02 14:03

Witam,
mam podobny problem, dotychczas nie było żadnych problemów, do wczoraj. W pewnym momencie nie zapisało zmian i nie zapisuje nadal. Mam zainstalowany FCK editor. Jak wyłączam WYSIWYG to również nie zapisuje. Sprawdzałem w różnych przeglądarkach.

Co może być powodem?

Makaron

2010-02-02 16:28

Spróbuj wyłączyć opcję wyświetlania plików znajdujący się na serwerze w formularzu - znajdziesz ją w Konfiguracji.

Rad

2010-02-02 20:08

Dzięki, pomogło.

Pozdrawiam

xfunio

2010-02-23 09:12

witam u mnie jest podobnie tyle ze nie moge zmienić nic nawet nie mogę wyłączyć opcji cję wyświetlania plików znajdujący się na serwerze w formularzu po gdy klikam na zapisz pojawia się z powrotem na włączone..od kilku dni strona jest na nowym serwerze ale nie wiem czy to miało jakiś wpływ na możliwości zmian??

Makaron

2010-02-23 14:21

Podejrzewam, że nie nadałeś praw CHMOD. Wróć ponownie do instrukcji instalacji i postępuj wg niej.

www.mak-web.pl - modyfikacje QC i QCMS

xfunio

2010-02-23 19:40

poszło ale uprawnienia zmieniałem wcześniej wina serwera niestety bo sprawdzali czy tresc jest ok i przestawili wsio aby nie było zapisywalne mimo wszystko polecam gdy jest za free i bez reklam:D

www.suplicki.pl

Do góry
o nas | kontakt