jak podpiąć Qcms pod stronę w html/flash?

pxl666

2009-07-20 22:05

czy da sie podpiac serwis na qcms pod strone w html/flash tak aby np w zakladce "onas" w html wyswietlac tylko zawartosc diva z trescia "onas" z qcms?

chcialbym sobie zrobic serwis z czesciowo edytowalnymi podstronami tak zeby grafike zrobic w dremie/flashu i dodac np iframe z zawartoscia interesujacych mnie podstron...

da sie tak czy jakos inaczej ?

pzdr

» Quick.Cms v2.x

Makaron

2009-07-21 09:39

Szablon CMSa możesz dowolnie zmieniać (poczytaj sobie o tworzeniu szablonów w dokumentacji technicznej). Cały kod okalający możesz zostawić na stałe (nawet menusy, możesz zrobić statyczne), a dynamicznie wyświetlać tylko treść strony gdzieś w centrum.

pxl666

2009-07-21 14:59

hmm czyli nie da sie ? nie chcialbym za bardzo grzebac w tpl bo boje sie ze sie cos potem rozpadnie...

Makaron

2009-07-21 16:17

No właśnie jak najbardziej się da.. Wystarczy, że edytujesz sobie plik container.tpl wywalisz wszystkie nieinteresujące Cię elementy, a zamienisz je statycznymi elementami flashowymi. Być może trzeba będzie też wywalić coś z pages_default.tpl.

pxl666

2009-07-23 10:10

ztym ze to oznacza cms z odpowiednim layem, i wtedy np flashowy baner sie bedzie ladowal przy kazdej zmianie podstrony i wystapi caly szereg niedogodnosci...a jak wstawie WE flasha np iframe z zawartoscia diva z trescia podstrony to wszystko bedzie good...pytanie tylko czy tak sie da?

wsumie chyba moje pytanie ogranicza sie do tego czy jak zostawie w *.tpl tylko zmienna z trescia a wywale naglowki menusy banery itd to czy bedzie dzialac czy bedzie wywalac bledy...

Makaron

2009-07-23 16:12

Możesz usunąć zatem wszystkie elementy okalające, umieścić CMSa gdzieś w podkatalogu i faktycznie wywołać go iframe'em. Możesz zostawić w szablonie tylko zmienną z treścią strony.

pxl666

2009-07-23 17:28

dzieki za pomoc makaron!

pxl666

2009-08-11 11:54

hmmm

mam pytanie luzno zwiazane z qcms ale moze ktos pomoze...

jak wstawic iframe do flasha uzywajac cs3? moze ktos podac jakies linki bo nie jestem pewien czy jest to wogole mozliwe...

z gory dzieki za pomoc

ps - do rozwazenia jest tez opcja komercyjnej pomocy przy stworzeniu serwisu studia fryzjerskiego opartego o flash/xhtml z dwoma elementami cms - galeria i nowosci - jesli ktos ma skilla to prosze dac znac gg:3042844, skype:pxl666

xfunio

2010-02-24 10:07

Można wiedzieć jak i gdzie dokładnie wrzuciłęś kod ze udało ci się flasha jako tło ustawić??

Do góry
o nas | kontakt