Problem z edycją podstron w IE8

hosti

2010-03-03 00:32

Witam wszystkich forumowiczów.
Postawiłem stronę klientowi i wszystko było dobrze do czasu aż nie zmienił przeglądarki na IE w wersji 8.
Po zalogowaniu się w panelu admina wszystkie zmiany jakie nanosi na podstrony i kliknie <b>zapisz</b> to przeglądarka nie zapisuje żadnych zmian. Zrobiłem update'a również u siebie i ten sam problem. Na początku myślałem, że to wina trybu zgodności, ale okazuje się, że jednak nie. Przeszukałem forum ale nie znalazłem takiego tematu.
Proszę Was o pomoc i będę wdzięczny za podpowiedź co zrobić z tym problemem zrobić.
Pozdrawiam hosti.

» Quick.Cms v2.x

Makaron

2010-03-03 09:07

A pod innymi przeglądarkami teraz działa poprawnie? Może to wcale nie wina przeglądarki, ale zbieg okoliczności?

www.mak-web.pl - modyfikacje QC i QCMS

hosti

2010-03-03 10:31

Racja Makaron to nie wina przeglądarki. Pod każdą przeglądarką nie chodzi. Wina leży po stronie serwera na którego wysyłam pliki. Na localhost jest wszystko ok. Pytanie tylko co mam powiedzieć adminowi, żeby włączył na serwerze lub wyłączył aby tryb edycji był dostępny?

Makaron

2010-03-03 15:38

Spróbuj wyłączyć opcję "Wyświetlanie plików na serwerze w formularzu" - znajdziesz ją w konfiguracji. Często ona powoduje tego typu problemy na niektórych serwerach.

www.mak-web.pl - modyfikacje QC i QCMS

hosti

2010-03-03 15:54

Problem rozwiązany. Okazało się, że nie nadałem praw na katalogi i pliki.

Do góry
o nas | kontakt