Wyświetlenie krótkiego opisu w boksie

m.poniatowski

No avatar

2010-03-08 12:44

Witam. Co prawda zaczynam dopiero przygodę z quickCMS, a już napotkałem trudności. Mianowicie: robię layout oparty na Quick.Cms.Lite. Mam cztery podstrony i żadna nie jest z nich stroną nadrzędną ani podrzędną. A chciałbym żeby na stronie startowej przy wyświetlaniu pirwszego nazwijmy go artykułu "witam na mojej stronie + treść" i tu powinno pojawić się tresć z część krókiej a dopiero po kliknięciu czytaj więcej przejść do całej podstrony. Idąc dalej w dół layouta mam trzy boxy obok siebie i tam mają się pojawić krótkie opisy z kolejnych podstron i tu moje najważniejsze pytanie. jak to zrobić o ile to w ogóle możliwe. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam.

» Quick.Cms v1.x

Makaron

2010-03-08 13:45

Faktycznie używasz wersji 1.x?

www.mak-web.pl - modyfikacje QC i QCMS

m.poniatowski

No avatar

2010-03-08 18:10

używam najnowszej wersji Quick.Cms.Lite

m.poniatowski

No avatar

2010-03-08 18:11

być może pomyliłem się w numerze ale to chyba nie ma większego znaczenia odnośnie mojego pytania, ale mogę się mylić

Makaron

2010-03-09 16:23

Znaczenie ma ogromne ponieważ zupełnie różnią się funkcje w tych dwóch wersjach. Wydaję mi się, że powinieneś użyć listowania podstron (przypisać podstrony do strony głównej) i zmienić sposób ich wyświetlania - utworzyć sobie osobny szablon dla strony głównej (więcej informacji tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#szablony_-_zmiana_wygladu_srodka_strony_na_wybranej_podstronie).

www.mak-web.pl - modyfikacje QC i QCMS

Do góry
o nas | kontakt