yosia![]() 2008-08-03 19:49 | Próbowałam dodać kolejne menu po lewej stronie. Zmodyfikowałam wszystkie pliki wskazane w instrukcji i css z własnej inicjatywy. Przejrzałam wszystkie wpisy na forum i sprawdziałam jak to jest u mnie. Niby tak jak powinno być a dodanych pozycji nie widać. Nazwy "Kategorie" i "Producenci" (menu3 i 4) zmieniły się bez problemu. Tych dodanych przeze mnie niestety nie widać. Zastanawiam się czy to nie wina blędu przy instalacji (chociaż, gdzie tam mozna zrobić bład?), bo zdjecia również wkładam tylko ręcznie wpisujac kod w innym wypadku wyskakuje informacja o błędzie np. » Quick.Cms v2.xyosia |
Makaron2008-08-04 10:20 | Dokładny opis dodania nowego typu menu znajduje się tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=tips#jak_dodac_kolejne_menu i z całą pewnością są to instrukcje poprawne. Twoje błędy są specyficzne bardzo i szczerze mówiąc się z nimi jeszcze nie spotkałem.. Co do instalacji to wymagania podstawowe są 2 jeśli używasz TotalCommandera w tym celu. Pierwsze to ustawienie przesyłania plików na tryb binarny, a drugie to nakazanie programowi, aby nie zmieniał nazw plików na małe litery (opcja ta powinna być odznaczona) i to właściwie wszystko .. Później wystarczy nadać odpowiednio CHMODy. Wszystko to opisane jest w instrukcji instalacji. Chociaż Ty używasz localhosta, więc właściwie wszystkie te wymagania są spełnione bez zadnej ingerencji. Naprawdę ciężko znaleźć błąd. Te błędy pojawiają się w świeżo zainstalowanej wersji zupełnie niemodyfikowanej? |
yosia![]() 2008-08-04 17:36 | Znam wszystkie instrukcje, opis dodania nowego typu menu również. Wykorzystałam je dodajac menu. Wiem jak nadać CHMODy, tylko z mojej wiedzy nic nie wynika. Dodanego menu (5 i 6) nie widać, zdjęć przez zakładkę Pliki włozyć nie mogę. Spróbuję jeszcze raz zainstalować na serwerze. Jeśli powtórzą sie te same błędy, powiem yosia |
yosia![]() 2008-08-05 23:16 | Włozyłam instalkę na serwer, mogę wkładać zdjęcia używając zakładki Pliki. Niestety dodanego menu nie widać. Nie wiem na czym polega błąd. yosia |
Makaron2008-08-06 09:31 | Można prosić o link do strony? |
yosia![]() 2008-08-06 19:44 | Oczywiście. www.wedruj.vel.pl yosia |
treewood (OpenSolution)2008-08-07 14:43 | yosia - pierwszy blad powstaje dlatego, ze masz prawdopodobnie wylaczona obsluge biblioteki gd2 w PHP na serwerze. Skontaktuj sie z administratorem w tej sprawie. |
Musasi2010-03-14 16:24 | Mam taki sam błąd. Instalacja jest poprawna, świeża, z własnej inicjatywy nic nie kombinowałem. Uprawnienia plików są takie, jak nakazuje instrukcja instalacji. |
Musasi2010-03-14 22:18 | Jest dobrze, poradziłem sobie :-) |