błędy przy wchodzeniu przez domenę i ich brak przy wchodzeniu bezpośrednio

kryty

2010-01-28 20:46

Witam
to jest nad strona

Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_c83e4f81971da32a2a7b6dbd5b4d951b, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /index.php on line 7

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /index.php:7) in /index.php on line 7

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /index.php:7) in /index.php on line 7

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /index.php:7) in /index.php on line 20

a to pod:

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_c83e4f81971da32a2a7b6dbd5b4d951b, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

jeśli wchodzę na strone przez serwer:
www.kungas.home.pl/sklep
to jest ok
a jak przez domenę:
http://www.poniewierac.pl
to wyskakują te błędy

co musze zrobić aby się tego problemu pozbyć?

» Quick.Cms v2.x

kuba

kryty

2010-01-28 20:58

teraz błędy wyskakują po wejściu na /admin

kuba

Makaron

2010-01-29 17:01

Było już wiele razy na forum.. Poszukaj troche.

kryty

2010-01-30 13:31

Dzięki serdeczne
faktycznie znalazłem
http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_przechowywac_sesje_w_katalogu_sklepu

sorki za powielanie tematu

raczkujący

xtrato

2010-01-30 14:35

ja dam login do index?

kryty

2010-02-01 14:37

Wprowadziłem zmiany
pierwsza strona działa poprawnie

przy prubie budowy drugiej mimo wprowadzenia zmian wyskakuje ten sam problem

pierwsze wejscie na strone i do panelu było bezposrenie czyli:
www.serwer.home.pl oraz www.serwer.home.pl/admin
i to dalej działa dobrze

ale jak próbuje teraz wejść pzez domenę to wyrzuce mi te same błędy, a zmiany są wprowadzone na 1000% bo 2 razy sprawdzałem.

Czy coś jeszcze trzeba zrobić czy jedynym obejściem jest od razu wchodzić przez domenę?
Jeśli tak to co w przypadku jak za np roz będę chciał zmianić domenę?

wygłupiały

lux

2010-03-24 09:46

mam podobny problem. Wrzucając paczkę Quick.Cms.Lite_v2.5 na serwer nazwa.pl wszystko śmiga jak trzeba. Wrzucając tą samą paczkę na home.pl krzaczy (na stronie /admin):

Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_d5cf84096415925b1745cffdd241ef32, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php on line 12

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php:12) in /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php on line 12

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php:12) in /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php on line 12

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php:12) in /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php on line 15

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_d5cf84096415925b1745cffdd241ef32, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

a po zalogowaniu:

Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_9f72865a577ea4902cc43abe9447125f, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php on line 12

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php:12) in /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php on line 12

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php:12) in /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php on line 12

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php:12) in /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php on line 15

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /Quick.Cms.Lite_v2.5/admin.php:12) in /Quick.Cms.Lite_v2.5/core/common-admin.php on line 162

Warning: Unknown: open(/tmp/sess_9f72865a577ea4902cc43abe9447125f, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Co z tym można zrobić?
Dzięki za pomoc.

Quick.Cms.Lite_v2.5

Makaron

2010-03-24 15:54

Problem sesji. Jeśli skrypt był wcześniej umieszczony na jakimś serwerze (choćby localhost) to z reguły wystarczy przenieść z głównego katalogu folder "tmp" i umieścić go w głównym katalogu nowego serwera. Więcej informacji znajdziesz także tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=tips#jak_przechowywac_sesje_w_katalogu_sklepu

lux

2010-03-25 00:14

Makaron - dzięki za odp.

Na serwerze nazwa.pl nie ma katalogu 'tmp'. Poza tym mówię tutaj o paczce świeżo zassanej, rozpakowanej i wgranej z opensolutions.

Stworzenie katalogu 'tmp' też nie rozwiązuje sprawy.

Odnośnik dałeś mi do quick.carta - ja mam problem z quick.cms.

Quick.Cms.Lite_v2.5

Makaron

2010-03-25 12:20

Jeden czort czy Quick.Cart czy Quick.Cms, natomiast jeśli to faktycznie świeża paczka to nie powinno być takiego problemu. Na pewno nie próbowałeś jej instalować choćby na localhost?

lux

2010-03-26 00:05

nie, zawsze od razu wszystko wgrywam na serwer docelowy.
co z tym zrobic?

Quick.Cms.Lite_v2.5

Makaron

2010-03-26 15:48

Ciężko mi coś doradzić. Spróbuj ściągnąć jeszcze raz paczkę i zainstalować od nowa.

Do góry
o nas | kontakt