DarkSilver2010-04-09 21:29 | Witam » Quick.Cms v2.x |
Makaron2010-04-12 08:53 | Jest opcja SEO nawet w darmowej wersji Quick.Cart z tym, że nazwa stamtąd używana jest w meta znaczniku title, a nie w adresie. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, żeby tego pola używać do generowania linków wystarczy edytować plik core/pages.php i w funkcji generateCache() zmienić linię:
$this->aPages[$aExp[0]]['sLinkName'] = '?'.$sLanguageUrl.change2Url( $this->aPages[$aExp[0]]['sName'] ).','.$aExp[0];
$this->aPages[$aExp[0]]['sLinkName'] = '?'.$sLanguageUrl.change2Url( $this->aPages[$aExp[0]]['sNameTitle'] ).','.$aExp[0];
Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms |
DarkSilver2010-04-12 13:14 | Tak, wiem że jest opcja SEO, jednak mi chodziło o dodatkowe pole gdzie można by było jeszcze ustawić adres strony. Co do ustawienia ['sNameTitle'], to jest to raczej chybiony pomysł ponieważ jeśli robię stronę np w języku rosyjskim czy japońskim czy jakimkolwiek innym który używa innej czcionki niż z alfabetu łacińskiego, to chcę żeby tytuł strony również pojawiał się w języku rosyjskim czy japońskim i zawierał czcionkę rosyjską czy japońską, |
Makaron2010-04-12 13:36 | Nie widzę przeciwwskazań. Dodaj jedno pole do bazy danych i go używaj w linii, którą podałem. Wychodziłem z założenia, że nie będziesz używał tego pola do nadawania tytułów podstronom i wtedy nadałoby się idealnie. Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms |
DarkSilver2010-04-12 22:43 | A jak to zrobić? bo nie mam w tym zakresie wiedzy. |
Makaron2010-04-13 15:14 | Hm.. Wpierw trzeba edytować plik db/pl_pages.def.php. Jeśli ten plik masz oryginalny to trzeba go zmienić na coś takiego:
<?php
Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms |
DarkSilver2010-04-13 18:13 | W którym miejscu dodać znak $ w pliku db/pl_pages.php? |
Makaron2010-04-14 09:01 | Ad1: Do każdego rekordu, czyli do każdego wpisu zakończonego enterem. Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms |
DarkSilver2010-04-30 16:41 | Witam
Fatal error: Call to undefined function ja_pages() in /core/pages.php on line 299
|
Makaron2010-05-04 14:58 | Masz język, którego skrót to "ja"? Analogicznie taka funkcja powinna się znajdować w pliku db/ja_pages.php Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms |