Linki do 'nikąd' - pytanie

adimoo

2010-06-19 00:48

Nie wiem, może już mi głowa siada, ale jak zrobić link do 'nikąd' ?

Przy normalnym menu, nie ma problemu, ale przy dropdown jest taka sprawa, że dobrze byłoby gdyby linki pierwszego poziomu posiadające submenu mogły zostać zablokowane.

Tzn np

Root 1 (brak submenu = link do podstrony)

Root 2 (posiada submenu = brak możliwości 'naciśnięcia' samego roota, a jedynie podstron)
=> Subł 1 ( = link)
=> Sub 2 (= link)
=> Sub 3 (= link)

Inaczej mówiąć jak zablokować Rooty które posiadają podstrony - by użytkownik jakoby 'musiał' wejść na wyświetlone 'suby'.

Pozdrawiam!

» Quick.Cms v2.x

VRT

Makaron

2010-06-21 10:03

Nie będzie to takie proste. Nie usatysfakcjonowałoby Cię rozwiązanie, żeby naciśnięcie Roota, który posiada submenu przekierowywało na pierwszą podstronę w tym submenu? Wtedy wystarczyłoby wykorzystać pole Adres.

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

zoltodziob

2010-06-24 14:22

Witam, mam podobny problem, prosiłabym o <a href="http://www.google.pl/">odpowiedź ;)</a>

adimoo

2010-06-30 18:44

Wiesz, narazie mam takie rozwiązanie, że przekierowuję na 'domyślną' podkategorię, aczkolwiem przy czymś 'wiekszym' może być z tym problem (ala artykuły) - już widzę pytania typu 'dlaczego włącza się ten artykuł jako domyślny? jakiś sponsor pewnie..." :P:P:P

Myślałem o ukryciu stylami elementu wybranego typu visible : hidden, ale przy dropdown nie zdaje to rezultatu zupełnie, a w menu typu 'klinknij by rozwinąć' nie chcę iść bo są tak samo użyteczne jak dziurawe buty...

Jeżeli bym wszędzie miał Submenu podwieszone to bym zbudował tak kod, że pierwsze w ogóle nie odsyłają wszystkie, reszta odsyła i po sprawie. Czyli root na sztywno. Jednak przy układzie mieszanym jest lekki problem.

Do góry
o nas | kontakt