Nie wiem, może już mi głowa siada, ale jak zrobić link do 'nikąd' ?
Przy normalnym menu, nie ma problemu, ale przy dropdown jest taka sprawa, że dobrze byłoby gdyby linki pierwszego poziomu posiadające submenu mogły zostać zablokowane.
Tzn np
Root 1 (brak submenu = link do podstrony)
Root 2 (posiada submenu = brak możliwości 'naciśnięcia' samego roota, a jedynie podstron) => Subł 1 ( = link) => Sub 2 (= link) => Sub 3 (= link)
Inaczej mówiąć jak zablokować Rooty które posiadają podstrony - by użytkownik jakoby 'musiał' wejść na wyświetlone 'suby'.
Nie będzie to takie proste. Nie usatysfakcjonowałoby Cię rozwiązanie, żeby naciśnięcie Roota, który posiada submenu przekierowywało na pierwszą podstronę w tym submenu? Wtedy wystarczyłoby wykorzystać pole Adres.
Wiesz, narazie mam takie rozwiązanie, że przekierowuję na 'domyślną' podkategorię, aczkolwiem przy czymś 'wiekszym' może być z tym problem (ala artykuły) - już widzę pytania typu 'dlaczego włącza się ten artykuł jako domyślny? jakiś sponsor pewnie..." :P:P:P
Myślałem o ukryciu stylami elementu wybranego typu visible : hidden, ale przy dropdown nie zdaje to rezultatu zupełnie, a w menu typu 'klinknij by rozwinąć' nie chcę iść bo są tak samo użyteczne jak dziurawe buty...
Jeżeli bym wszędzie miał Submenu podwieszone to bym zbudował tak kod, że pierwsze w ogóle nie odsyłają wszystkie, reszta odsyła i po sprawie. Czyli root na sztywno. Jednak przy układzie mieszanym jest lekki problem.