strona sie nie wyswietla

seb@

2010-06-10 17:04

Witam, jestem nowym uzytkownikiem oprogramowania i mam pytanie.

Otoz, na lokalhost wszystko ladnie dziala, stronka pieknie smiga, a jak wrzuce wsio na serwer (cba.pl, za.pl) to wyskakuje tylko blad :
Fatal error: require_once(): Failed opening required 'libraries/TplParser.php' (include_path='.:/usr/local/share/pear') in /home/sites/m/mi/mie/mieszkaniakrynica.za.pl/index.php on line 17

Prawa przydzielilem dobrze...

prosze o pomoc

» Quick.Cms v2.x

Kobejasi

2010-06-10 19:52

Przyczyna może być taka, że nie skopiowałeś pliku 'libraries/TplParser.php' lub jego nazwę zmieniłeś na całą z małych liter, co jest najbardziej prawdopodobne.

http://daniel.netlook.pl/works/quick.cms/demo1/

Makaron

2010-06-11 15:50

Dokładnie tak jak napisał Kobejasi - pewnie omyłkowo w kliencie ftp zaznaczyłeś opcję zamiany nazw plików na małe litery i stąd problem.

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

kamyk-aka-kamikaze

2010-06-17 10:09

Miałem podobny problem.

Prościej jest w następnej wersji wszystkie pliki nazwać małymi literami. Ograniczy to liczbę problemów do minimum.

seb@

2010-07-06 21:32

Co zrobic jesli zmiany wprowadzone w panelu admina nie sa widoczne na stronie ? (nie ma to juz zwiazku z poprzednim problemem, ktory rozwiazalem dzieki dobrym poradą)

Makaron

2010-07-07 10:22

Załóż nowy temat i dokładnie opisz co robisz, co się dzieje, czego nie widać, jakie błędy. Pożyteczny na pewno będzie też screen.

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

Do góry
o nas | kontakt