Jeżeli dobrze zrozumiałem to można zmienić wygląd danej podstrony poprzez przypisanie szablonu do niej w adminie. Tu wskazówka jak to zrobić http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=tips Możesz zrobić tak że skopiujesz pliki jak tworzysz nowy szablon i w CSS zmienić tylko plik tła, i wygląd strony będzie ten sam, a zmieni się tło. Chyba że o co innego chodziło :-).
no to tak ale to robota dla webmastera - jesli klientowi bym chcial dac taka opcje to musi miec to dostepne w adminie
w adminie jest opcja zmiany banera poprzez ten kod co podalem wyzej (tzn tyle wiem) wiec mysle ze rowniez da sie tak zmienic tlo body dla podstrony - niewiem tylko w jakich plikach i co trzeba skopiowac / dopisac , zeby opcja zmiany tla sie pokazala w adminie...
No ok mi się udało jednak uzyskać efekt :-). W pliku pages_default.tpl dodałem <!-- BEGIN TLO --><style type="text/css"> <!-- body {background-image:url('$config[dir_files]$aData[sTlo]');} @media print{ body{background:repeat-y;color:#000;} } --> </style><!-- END TLO -->
( ale powtarza tło w obu kierunkach, myślę że to już szczegół).
w pliku lang/en.php i do każdego języka dodałem gdzieś pod koniec
$lang['tlo'] = "Tlo";
db/en_pages_ext.def.php i to samo z każdym językiem.
do tablicy dodałem na końcu
,'sTlo' => 8
a do funkcji w tym samym pliku , 'sTlo' => $aExp[8] potem do db/en_pages_ext.php dodałem rekord $ do każdego miejsca zakończonego enterem, to samo z każdym językiem tego pliku.
Do pliku container.tpl pod $sBanner dodałem $sTlo
No i u mnie działa mam nadzieję ze niczego nie opuściłem w tej instrukcji. Popróbuj na jakiejś testowej wersji, jak by Ci coś nie działało, albo miał byś jakiś problem z tym to napisz do mnie wyślę Ci skonfigurowane pliki.
"potem do db/en_pages_ext.php dodałem rekord $ do każdego miejsca zakończonego enterem, to samo z każdym językiem tego pliku."
ten plik mam spory bo juz mam tam troszke tresci i niewiem jak rozpoznam ""miejsca zakończonego enterem""
czy to moze kaszanic? opcja dodania tla pokazuje sie w panelu ale tlo jest czarne i przez podglad firebuga widze ze tlo jest wygenerowane w taki sposob >> url("files/|n|")
No pominięcie dodania rekordu do bazy na bank jak to napisałeś kaszani, trzeba dodać znak $ do każdego miejsca po jakim jest etner czyli po znaku $ jest czyste pole i zaczyna się reszta od nowej linii rozumiesz?
A w jaki sposób generowany to nie mam pojęcia szedłem tropem banera :)
Jak chcesz to możesz sobie potestować tu http://templates.lordofhares.com/dotestow/ tak powinno to wyglądać. I jak pisałem lepiej sobie popróbuj na testowej wersji żebyś nie " skopał " sobie już jakiegoś projektu. A jak już wyjdzie to będziesz wiedział co robić na oryginale.