witam. jak poprawnie przypisać grafikę guzikowi (np dla wyszukiwarki zamiast guzika z napisem "szukaj" to ikonka z lupą) tak aby była poprawnie widoczna w IE7?? bo jak wklepałem grafikę jako background (w plugins.css):
1. Miałem podobny problem z video. I albo grało w FF, a w IE nie, albo na odwrót. Aż zaadresowałem "odgórnie" ścieżkę. spróbuj w background:url() wpisać ścieżkę: '//templates/img/Search_icon.png' (2 slashe na początku "//") 2. Zmiana po najechaniu myszką - załatwiasz to pseudoklasą "hover". Czyli> #searchForm .submit:hover{background:url('img/Nowy_Search_icon.png')no-repeat; border:none; height:19px; width:19px;}
dzięki serdeczne za odpowiedzi - wykorzystałem jak na razie obydwie odpowiedzi...
dla wyszukiwarki pogrzebałem w css /* search form */
#searchForm .submit{height:19px;width:19px;margin:0 0 -7px -3px;background:url('img/Search_icon.png') no-repeat center;border:none;} #searchForm .submit:hover{height:19px;width:19px;margin:0 0 -7px -3px;background:url('img/Search_icon2.png') no-repeat center;border:none;} (nie musiałem tego wpisywać >> //templates/)
jeden mały minus to taki że w przeglądarce IE jest tak jak być powinno (czyli ikonka jest równo względem wyszukiwarki) a w FF ikonka jest 1px wyżej a w Chrome jest 1px niżej... ale mi to nie przeszkadza...
a dla guzików powrót i drukuj pogrzebałem w container.tpl <!-- BEGIN FOOT -->