2010-07-29 17:06
Witam W nagłówku strony znajdują się jakieś skrypty JavaScript:
< script type = "text/javascript" src = "core/common.js" > </script> <script type="text/javascript" src="core/plugins.js"></script> <script type="text/javascript" src="core/prototype.lite.js"></script> <script type="text/javascript" src="core/moo.fx.js"></script> <script type="text/javascript" src="core/litebox-1.0.js"></script>
Za co odpowiada każdy z nich? I czy są wymagane do działania quick.cms.lite? Przykładowo ostatnia linijka odpowiada chyba za liteboxa, którego ja nie używam, więc mógłbym spokojnie tą linijkę usunąć. Pytam się tak ponieważ mam stronę na dosyć wolnym serwerze i nie potrzebuje aby wczytywały mi się skrypty których nie używam na stronie. Więc dobrze by było wiedzieć za co one odpowiadają i czy są wymagane. Pozdrawiam
» Quick.Cms v2.x 2010-07-30 15:59
Jeśli nie używasz lightboxa to możesz usunąć wpisy:
< script type = "text/javascript" src = "core/prototype.lite.js" > </script> <script type="text/javascript" src="core/moo.fx.js"></script> <script type="text/javascript" src="core/litebox-1.0.js"></script>
Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms 2010-07-30 17:28
OK. Dzięki.
2010-08-11 11:16
A jeszcze zapytam. czy to jest doc zegoś potrzebne w qcms.lite?
< script type = "text/javascript" > <!-- var cfBorderColor = "#999999" ; var cfLangNoWord = "Wypełnij poprawnie wymagane pola" ; var cfLangMail = "Podaj poprawny e-mail" ; var cfWrongValue = "Podaj poprawną wartość" ; var cfToSmallValue = "Zbyt mała wartość" ; var cfTxtToShort = "Zbyt mało tekstu" ; var lbImage = "Zdjęcie" ; var lbOf = "z" ; AddOnload ( initLightbox ); //--> </script>
Bo ja nie widzę aby cokolwiek na stronie korzystało z tych elementów.
2010-08-11 15:54
Ten kod jest potrzebny:
var lbImage = "Zdjęcie" ; var lbOf = "z" ; AddOnload ( initLightbox );
do działania lightboxa. Reszta jest trochę na wyrost i teoretycznie można usunąć..
Mak-Web.pl - Quick.Cart & Quick.Cms templates