Obrazki do menu

azzir

2010-11-08 16:28

Chciałbym dodać do menu znajdujących się na środku containera (menu z shortdescription) miniaturki. Oczywiście miniaturki to te same które będą dodawane do danej strony ale nie wiem jak to "ugryźć" próbowałem na róźne sposoby i nic...
Ma ktoś z was jakiś pomysł? Niestety nie znalazłem nigdzie nawet podpowiedzi....

Poniżej kod odpowiadajcy za sposób wyświetlenia info w menu

<!-- BEGIN LIST --><a href="$aData[sLinkName]" $aData[sSelected]>$aData[sDescriptionShort]</a><!-- END LIST -->

<!-- BEGIN HEAD --><div id="menu8"><div id="latest-news"><h7>$aData[sMenuType]</h7><ul><!-- END HEAD -->
<!-- BEGIN FOOT --></div></div><!-- END FOOT -->

<!-- BEGIN HEAD_SUB --><ul class="sub$aData[iDepth]"><!-- END HEAD_SUB -->
<!-- BEGIN FOOT_SUB --></ul><!-- END FOOT_SUB -->

<!-- BEGIN SELECTED -->class="selected"<!-- END SELECTED -->

strona jest w trakcie budowy ale poglądowo to ma wyglądać tak: www.net-broker.pl/1

Chciałbym żeby to wyglądało jak w dziale Konspekty.
Klient wzoruje się na stronie www.kobieta.interia.pl

pomożecie? ;)

» Quick.Cms v2.x

net-broker.pl

Makaron

2010-11-09 15:59

Jeśli 'menu' z short description to chyba nie menu, a lista podstron i tam domyślnie wyświetlają się miniatury, jeśli tylko w stronie nadrzędnej w zakładce Widok ustawisz odpowiedni typ wyświetlania podstron.

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

azzir

2010-11-10 15:33

no tak ale ja chciałbym na stronie głównej wyświetlić np po 3 podstrony z różnych menu. Na podstronie oprócz tekstu powinno być też zdjęcie... Czy jest na to sposób?

net-broker

treewood (OpenSolution)

2010-11-11 07:26

azzir - szczerze powiem, ze bez wiekszej modyfikacji nie. musialbys uzyc innych funkcji do wyswietlania menu niz throwMenu() albo w tych funkcjach dodac opcje wyswietlania zdjec bo takich nie ma.

Wydaje mi sie, ze to drugie byloby prostsze ale musialbys skopiowac czesc poswiecona zdjeciom z funkcji listSubpages(), ktory zaczyna sie tutaj:

if( isset( $oFile ) && isset( $oFile->aImagesDefault[1][$aData['iPage']] ) ){

Do góry
o nas | kontakt