Prośba o ocenę i pomoc

azzir

2010-11-23 23:14

Witam,

Przygotowuję stronę która oparta będzie przypuszczalnie o płatna wersję QCMS (jeśli wszystko będzie działać) ;)
Wgrałem dropdown menu (jako menu pod obrazkiem) ale pod Chrome'm niestety nie jest widoczne tło. Czy macie jakiś pomysł jak to naprawić? Grzebałem w css menu ale nie udało mi się nic wykombinować.
Druga sprawa to rozjeżdżająca się (ponoć) grafika pod IE. Ja niestety na swojej wersji mam wszystko Ok, podobnie jak pod FF i Operą. Czy u Was też jest ten problem i jak go rozwiązać.

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

strona: http://www.pedagogikazabawy.pl/1/

» Quick.Cms v2.x

net-broker

Makaron

2010-11-24 15:53

Na Chromie wszystko mi wygląda ok, menu działa.
Co do IE to jeśli chcesz sprawdzić pod różnymi wersjami to polecam aplikację IETester, możesz sobie uruchamiać daną stronę pod każdą dostępną wersją.

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

radzio6

2010-11-24 20:05

Witam,

Na jakiej wersji QuickCMSa jest Twoja strona?
Lite?

azzir

2010-11-25 00:22

To jest póki co wersja beta projektu ale stawiana na EXT. Projekt ma sporo zmian vs do oryginalnego skryptu - dodane jest dropmenu, kalendarz z eventami (edytowalny z panelu administracyjnego) menu zamiast na bocznych panelach to w content.
Ogólnie wprowadzałem sporo zmian do kodu.
Podobne efekty możesz osiągnąć nawet na wersji Lite ;)
Kiedyś przygotowywałem coś takiego ale jak wspomniałem wiązało sie to ze znacznymi korektami kodu.

net-broker.pl

Cinek.ck

2010-11-25 11:48

Posprawdzaj sobie odnośniki na stronie bo, jak kliknąłem w " Spotkanie z bajką " to nie znalazło nic.
Ogólnie strona podoba mi się. ;)

lordofhares.com

azzir

2010-11-25 18:52

Generalnie to strona jest nadal w trakcie budowy i uzupełniana w tekst. Jest trochę kłopotów z dograniem grafiki do IE w wersjach 5i 6 ale to już chyba taki urok tych przeglądarek. Obawiam się tylko czy się nie odbije na poprawności działania skryptu duża ilość zmian kodu...

net-broker

Do góry
o nas | kontakt