Pole Tekstowe na prawej lub lewej kolumnie

seeq

No avatar

2008-04-25 12:52

Urodziło mi się jeszcze jedno pytanie. Jak dodaj przykładowo pole tekstowe z ramką na lewej lub prawej kolumnie strony poniżej przycisków? Czy ktoś może podać mały przykład ? Będę serdecznie wdzięczny.

» Quick.Cms v2.x

Quick.Cms - mój pierwszy CMS :)

treewood (OpenSolution)

2008-04-26 12:56

seeq - edytuj templates/container.tpl i wpisz np

<div class="box">TEKST TEKST TEKST</div>

zaraz pod $sMenu4 i ustaw sobie teraz w stylach w templates/default.css style dla klasy box

seeq

No avatar

2008-04-26 22:38

No i poległem. Nie daję rady, ledwo podstawy CSS rozumiem.
Tak więc po prawej stronie templaka Brightside pod Producers i przyciskami po wpisaniu w container.tpl <div class="box">TEKST TEKST TEKST</div> pokazuje się tekst.
Jak zrobię w container.tpl styl zagnieżdżony to widzę efekty,ale korzystając z default.css przykładowo pogrubienie bold (pojedynczy styl) .box{font:bold} nic się nie zmienia. Zdaje się że gdzieś popełniam błąd bo nawet kombinacje jakie znalazłem na necie nic nie zdziałały. Można to łopatologicznie przedstawić? Siedząc od rana nic nie wskórałem. Rozpaczliwe HELP!

Kaveri

No avatar

2008-04-27 12:04

Nie ten styl edytujesz.. Jesli korzystasz ze templatki Brighside musisz wyedytowac brighside.css zamiast default.css (default jest do podstawowej templatki i zadnej inne

Pozdrawiam

seeq

No avatar

2008-04-28 00:12

Stokrotne dzięki wam za pomoc, działa. Nawet fajnie to wygląda.

lknet

2008-05-28 10:49

Korzystając z tego tematu identycznie wykonałem pole tekstowe typu "<div class="box">TEKST TEKST TEKST</div>" w container.tpl , wszystko działa z wyjątkiem najważniejszej rzeczy- polskich czcionek. Co może być powodem takiego stanu że wyskakują mi "krzaki" zamiast polskich liter? i jak to zrobić aby działało. Z góry dziękuję za pomoc.

emarcin82

No avatar

2008-05-28 15:07

lknet skorzystaj z edytora który jest wstanie zapisać pliki w formacie UTF-8 np. darmowy KED lub Notepad++.

Niestety standardowy windowsowy notatnik lub frontpage zapisze pliki w formacie ANSI lub Windows-1250.

Maaku

2009-05-14 15:43

Wie ktoś może jak zrobić pole edycji tego tekstu pod przyciskami menu w panelu admina ? Np. jak jest menu "Strony" to żeby w rozszerzeniu obok "Nowa Strona" była jeszcze ta opcja edycji tekstu z pola tekstowego w menu.

badlove

2009-11-10 01:28

w szablonie "pointspace" mimo zaznaczenia w panelu, na stronie nie widać menu4 ("Producenci" w 'gołym' skrypcie). Jak zatem ma być widoczny #box pod menu4 skoro w ogóle nie ma tego pierwszego?

Makaron

2009-11-10 16:12

Niestety nie rozumiem pytania.. Czy mógłbyś być bardziej konkretny i lepiej opisać problem?

www.mak-web.pl

badlove

2009-11-13 23:45

korzystam z nowego skryptu, domyślnie mam w menu 2 kategorie

Categories

* Tents
* Walking Boots
* Outdoor accessories

Producers

* HiMountain
* La Sportiva
* Petzl

po zmianie skinu na "pointspace" ze strony znika "Producers"

chcę zrobić sobie w.w. box pod menu aby w nim umieścić reklamy, ale o ile nie widzę "Producers" (mimo, że w panelu admina jest zakreślony jako widoczny) to napewno nie zobaczę poniższego box

nie jestem programistą, ale poproszę o jakąś pomoc z tym boxem i niewidocznym menu pod inną skórką niż domyślna

dzięki, pozdrawiam

Makaron

2009-11-16 13:38

Przeszukaj plik templates/container.tpl w poszukiwaniu zmiennych $sMenu3 i $sMenu4 odpowiadają one menusom Categories i Producers kolejno. Być może w tym szablonie menu Producers jest w innym miejscu, nie mam go teraz przed sobą. Jednak, aby umieścić boks pod menu z lewej strony to należy na pewno umieścić kod pod tymi zmiennymi w bloku #column.

www.mak-web.pl

Rad

2010-11-26 11:22

Witam,

zastanawiam się czy jest możliwość dodania pola tekstowego w lewej kolumnie, w którym wyświetlana będzie jedna z podstron z możliwością edycji.

Da się to jakoś zrobić? Wykorzystując np ID strony albo jej tytuł.

Rad

Rad

2010-11-29 23:02

Rozumiem, te rzeczy tylko w płatnych:)

Rad

Do góry
o nas | kontakt