Witam, mam pytanie jak popranie dołączyć plik do systemu? Bo jak robię tak: w index dodaję np: require_once DIR_CORE. 'licznik.php'; no i w core dodaję plik z licznikiem. i wszystko działa, ale jak mam jakąś podstronę która odsyła mnie na inny adres (Adres w panelu admina) to mam powiadomienie po kliknięciu podstrony odsyłającej :
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Program Files\VertrigoServ\www\w\nowy_lord\core\licznik.php:1) in C:\Program Files\VertrigoServ\www\w\nowy_lord\actions_client\p.php on line 6
jak dołączę to co chcę do pliku core/common.php a nie do oddzielnego pliku, tego problemu nie ma. Wie ktoś o co chodzi?
To raczej zależy jak ten plik wygląda niż o miejsce gdzie go podpinasz. Bo plik core/common.php jest podpięty w pliku config/general.php identycznie, kodem:
require_once $config['dir_core'].'common.php';
W tym pliku masz deklaracje funkcji, które wykorzystujesz później czy on coś wypluwa na ekran, wykonuje jakiś kod etc? Tutaj będzie leżał problem.. Musisz się przyjrzeć jak realizowane są inne funkcje w skrypcie.