Problem z dotarciem do zmiennej $aData[sName]

adimoo

2011-01-24 21:04

Witam,

mam problem z dotarciem do zmiennej $aData[sName] - problem polega na tym, że w czasie edycji pliku pages_nazwa.php który posiada kilka podstron mam konieczność pobrania tej zmiennej ALE z nazwy podstrony, a nie strony na której aktualnie 'jesteśmy' (a na to wskazuje $aData[sName]) tzn. (rozrysuję)

Strona X posiada np. 4 podstrony
--> S1
--> S2
--> S3
--> S4

zmienna $aData[sName] wskazuje na "X", a potrzebuję się dostać z POZIOMU pages_nazwa.php do zmiennych $aData[sName] (czyli które wskazywać będą na S1,S2,S3,S4 bo potrzebuję w zleżności od nich robić odpowiedni widok podstron w na przykład taki sposób :

if ($aData[sName]==S1){

<!-- BEGIN SUBPAGES_HEAD_2 -->[inne wnętrze]<!-- END SUBPAGES_FOOT_2 -->

} elseif ($aData[sName]==S2){

<!-- BEGIN SUBPAGES_HEAD_2 -->[inne wnętrze]<!-- END SUBPAGES_FOOT_2 -->

}[...]

Pozdrawiam!

» Quick.Cms v2.x

VRT

Makaron

2011-01-25 15:57

Najlepiej jak prześledzisz sobie funkcje listSubpages() w pliku core/pages.php ona właśnie listuje podstrony i dostaje się dostęp do wszystkich zmiennych (w pętli oczywiście) powiązanych z podstronami.

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

adimoo

2011-01-25 20:12

Kurcze, nic mi to nie dało bo szczerze to trochę czarna magia jeszcze tam dla mnie ;)

Po prostu przy każdym użyciu $aData[sName] w pages_X.php na stronie X pokazuje mi nazwę strony X.

Potrzebuję linka by <tocoś ala aPages[cośtam]> wskazywało na tytuł każdej wylistowanej podstrony - potrzebuję wykorzystać jej nazwę w pages_X.php

VRT

Do góry
o nas | kontakt