Potrzebuję pomocy dotyczącego modułu aktualności / listy podstron
Chodzi mi to jak zrobić, żeby artykuły wprowadzone do jednej z podstron ( mogą to być newsy lub listing podstron) można było wyświetlać także na innej podstronie bez konieczności dublowania działu.
Przykład: Mam zrobioną podstronę "Aktualności" gdzie wrzucam sobie newsy ( w darmowej wersji newsy są na zasadzie listy podstron). Załóżmy że mam na podstronie 20 newsów. Chciałbym aby te same newsy ale w mniejszej liczbie wyświetlały mi się w bloku na stronie głównej ( dla przykładu 3 najnowsze lub z pozycjami 0-3).
Dotychczas robiłem to tak, że wprowadzałem 1 news podwójnie. Raz do podstrony z newsami a drugi raz do strony głównej. Jednak takie działanie na dluższą metę nie ma sensu. Ma ktoś jakiś pomysł? Będę wdzięczny
Dzięki Makaron, ale chyba nie o to chodziło. Rzeczywiście, mógłbym to zrobić na zasadzie Menu i wtedy problemu nie ma. Ale ja potrzebuję miniaturkę i lead artykułu a nie sam link. Być może ktoś coś takiego już robił? Prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam
Następnie zmienną $sSubpagesListInColumn możesz wyświetlić w pliku z szablonem templates/container.tpl. Wyświetlać ona będzie wszystkie podstrony ze strony o ID, które podasz w miejsce ID_STRONY_Z_NEWSAMI. Aby wyświetlać ich mniej musiałbyś przerobić funkcję listSubpages() w pliku core/pages.php i zmienić kod: