Jak wyświetlać te same newsy na różnych podstronach?

Kompilo

2011-01-28 16:27

Witam serdecznie

Potrzebuję pomocy dotyczącego modułu aktualności / listy podstron

Chodzi mi to jak zrobić, żeby artykuły wprowadzone do jednej z podstron ( mogą to być newsy lub listing podstron) można było wyświetlać także na innej podstronie bez konieczności dublowania działu.

Przykład: Mam zrobioną podstronę "Aktualności" gdzie wrzucam sobie newsy ( w darmowej wersji newsy są na zasadzie listy podstron). Załóżmy że mam na podstronie 20 newsów. Chciałbym aby te same newsy ale w mniejszej liczbie wyświetlały mi się w bloku na stronie głównej ( dla przykładu 3 najnowsze lub z pozycjami 0-3).

Dotychczas robiłem to tak, że wprowadzałem 1 news podwójnie. Raz do podstrony z newsami a drugi raz do strony głównej. Jednak takie działanie na dluższą metę nie ma sensu. Ma ktoś jakiś pomysł? Będę wdzięczny

» Quick.Cms v3.x

Kompilo

pxl666

2011-01-28 17:10

moze przez wybor odpowiednio przygotowanego themu albo tpl?

Makaron

2011-02-01 17:08

Zerknij tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cms/forum/?p=readTopic&nr=1444
Temat powinien pomóc.

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

Kompilo

2011-02-10 21:06

Dzięki Makaron, ale chyba nie o to chodziło. Rzeczywiście, mógłbym to zrobić na zasadzie Menu i wtedy problemu nie ma. Ale ja potrzebuję miniaturkę i lead artykułu a nie sam link. Być może ktoś coś takiego już robił? Prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam

Kompilo

Makaron

2011-02-14 17:17

Piszę z palca, więc może być jakiś błąd. Edytuj plik tempaltes/themes/default.php i dodaj taką linię:

$sSubpagesListInColumn $oPage->listSubpagesID_STRONY_Z_NEWSAMI'pages_default.tpl');

Następnie zmienną $sSubpagesListInColumn możesz wyświetlić w pliku z szablonem templates/container.tpl.
Wyświetlać ona będzie wszystkie podstrony ze strony o ID, które podasz w miejsce ID_STRONY_Z_NEWSAMI. Aby wyświetlać ich mniej musiałbyś przerobić funkcję listSubpages() w pliku core/pages.php i zmienić kod:

for( $i 0$i $iCount$i++ ){

na:

for( $i 0$i 3$i++ ){

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

Do góry
o nas | kontakt