ominiecie przeladowywania jednego z div

xolka

2011-02-06 22:43

witam,
zastanawiam się nad wrzuceniem animacji w bannerze. czy jest mozliwość przeładowywania wszystkie divy na stronie oprocz jednego...
nadrzędny plik.tmp z zagniezdzonymi elementami ktore sie nie będa przeładowywac?
jakieś pomysły?
z gory dzieki
pozdrawiam

» Quick.Cms v3.x

xo

pxl666

2011-02-06 23:15

iframe jako kontener tresci - baner nad nim

xolka

2011-02-06 23:27

mmm... innymi słowy wrzucic caly quick.cms w ifamie do zewnetrznego htmla... hm?

xo

pxl666

2011-02-07 07:44

no na takiej zasadzie ze kontener z banerem jest ladowany raz a zawartosc cms sie odswierza wiec po wywaleniu niepotrzebnych rzeczy zagniezdzasz go w iframe i innego rozwiazania nie widzialem tu na forum

Tomy M.

2011-02-07 23:17

Robisz stronę index.html i w niej definiujesz dwa iframe: góry z banerem flash o nazwie np. top_flash.thml) oraz dolny w którym definiujesz iframe: index.php Serwer hostingu z reguły ma priorytet na index.html przed index.php więc na serwerze nic nie musisz ustawiać.
Ale myślę że niepotrzebne ramki tylko szkodzą takiej stronie n. będziesz musiał dodać w index.php (czyli de facto w container.tpl skrypt który w razie czego spowoduje wskoczenie index.php do ramki w index.html jeżeli tego nie zrobisz to wyszukiwarka może kierować odwiedzających do ramki index.php która będzie Twoim serwisem ale bez top banera.
Daj sobie na luz ... niech się przeładowuje ten top we flash, co Ci to szkodzi?

xolka

2011-02-21 23:11

gdyby to był banner nie byłoby takiego problemu - ale chciałam dać film w tle... przeładowywanie go po kazdym działaniu w sklepie dawalo trochę kiepski efekt... ale trochę kombinacji z js i ominęłam iframe.
pxl666 dzieki za pomysł

xo

Do góry
o nas | kontakt