Jak zrobić mini katalog w Quick CMS?

Kompilo

2011-01-24 09:25

Witam

Nie wiem czy QCMS daje takie możliwości ale zależy mi na takiej funkcjonalności:

Chodzi mi o stworzenie funkcjonalności na bazie formularza, która stworzyła by mi taki mini katalog na tworzonej stronie www. Coś na zasadzie działania podobnej do produktów w sklepie, tylko mają to być wpisy firm dodawane przez użytkowników.

Użytkownik dodaje poprzez zrobiony formularz swój wpis składający się z kilku do kilkunastu parametrów ( nazwa, adres, e-mail, telefon, treść oferty, do 10 zdjęć). Dane z takiego formularza trafiają do akceptacji i po akceptacji publikują się na stronie www. O coś takiego mi chodzi. Gdyby ktoś umiał coś takiego zrobić to nawet za to zapłacę. Info: kompilocom@gmail.com

» Quick.Cms v3.x

KOmpilo

Makaron

2011-01-24 15:54

W wersji płatnej można by rozbudować funkcję komentarzy i z niej skorzystać. W wersji darmowej bez poważnych modyfikacji kodu (których raczej nie dostaniesz na tacy na tym forum) nie da rady.

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

boboo

2011-01-24 18:18

Jako, że też zostałem zapytany to zacząłem nad tym myśleć.
Rozwiązanie jest raczej proste, co nie oznacza, że nie jest czasochłonne.
Kompilo,
nie wiem jak daleko sięgają Twoje znajomości php i tpl, ale ja bym to widział tak:
Robisz stronę o nazwie np. Formularz.
Jej templatką ma być sekcja FORM_MAIN z templates/admin/pages.tpl dokrojona do potrzeb.
Trzeba też funkcjonalność (także dokrojoną) z actions-admin/p.php wrzucić w w actions-client/p.php
Przy dokrojeniu nie zapomnieć aby default status był "0" i nie mógł być zmieniany przez klienta.
A takie strony widzi tylko admin i po akceptacji i poprawkach wstawia status na "1" i voila - gotowe.
Ale "parę" godzin to zajmie.

http://it-service.kimla.de

Kompilo

2011-01-26 19:11

Boboo
Makaron

tak też myślałem że się to zrobić da. Moja znajomość PHP jest taka, że potrafię edytować gotowe pliki natomiast nie jestem programistą i nowej funkcjonalności na pewno nie stworzę. jestem raczej grafikiem i marketingowcem.

Chętnie przemyślę oferty jeśli ktoś może mi to zrobić. Na mail mogę przesłać wszystkie informacje, wszystko do ustalenia. Muszę tę funkcjonalność wcześniej czy później mieć. Chodzi o płatną wersję Quick Cart ( bo to będzie połączone ze sklepem) a nie o QCMS jak podałem wcześniej.

KOmpilo

Kompilo

2011-02-02 12:52

Odnośnie tego co napisał booboo - pozostaje kwestia jeszcze publikacji tego na stronie. Zakładając że spróbuję pobawić się sam wedle tych wskazówek które nakreśliłeś nasuwa się pytanie - jak spowodować publikację tego na stronie, podpinanie do różnych podstron ( na takiej samej zasadzie jak produkty). No i do rozwiązania jeszcze pozostaje mi możliwość dodawania zdjęć przez ten formularz, bo bez zdjęć to nie wypali.

Podtrzymuję swoje zapytanie w sprawie płatnego wykonania tej funkcjonalności w rozsądnej cenie. Zależy mi żeby mieć to w tym miesiącu zrobione - lub jeśli nie da się tego zrobić tak jak chcę to też muszę to wiedzieć.

A jak Opensolution ocenia możliwość wykonania tej funkcjonalności ?

Kompilo

pxl666

2011-02-02 14:12

napisz topic po angielsku - sporo osob spoza polski uzywa quicka i mysle ze moze ci pomoc

Kompilo

2011-02-02 21:40

Niestety, nie ten poziom :) co do angielskiego. A może ktoś przetłumaczy?

KOmpilo

Kompilo

2011-02-03 11:45

Wracając do wątku. Do tego żebym mógł otrzymać rozwiązanie mojego problemu wydaje mi się że potrzebuję już tylko 3 rzeczy: Sposobu na publikację danych z formularza zamówienia w Quick Cart - tak żeby dane te publikowały się w zwartej formie na stronie www ( możliwe do ostylowania) oraz możliwości podpinania tych danych do podstron ( na takiej samej zasadzie jak produkty) oraz możliwości dodawania zdjęć przez użytkowników zalogowanych ( chodzi o płatną wersję Quick Cart Ext )

Kompilo

Kompilo

2011-02-03 12:01

Wracając do wątku. Do tego żebym mógł otrzymać rozwiązanie mojego problemu wydaje mi się że potrzebuję już tylko 3 rzeczy: Sposobu na publikację danych z formularza zamówienia w Quick Cart - tak żeby dane te publikowały się w zwartej formie na stronie www ( możliwe do ostylowania) oraz możliwości podpinania tych danych do podstron ( na takiej samej zasadzie jak produkty) oraz możliwości dodawania zdjęć przez użytkowników zalogowanych ( chodzi o płatną wersję Quick Cart Ext )

Kompilo

Kompilo

2011-02-10 21:08

Naprowadzeniem może być inny rodzaj pomocy. Jak zrobić w Quick Cart, żeby dane z wysłanych formularzy zamówień móc publikować na stronie?

Kompilo

Kompilo

2011-02-17 11:46

Baaaaaardzo proszę, kurcze bez tego nie ruszę z miejsca.

Kompilo

Kompilo

2011-02-23 18:35

Postanowiłem że będę odświeżał temat dopóki nie znajdzie się jakaś dobra dusza i mi nie pomoże :)

Kompilo

Do góry
o nas | kontakt