jak zwęzić szerokość strony?

euphoria-art

2011-03-11 12:30

przeprowadzam eksperyment i chciałbym zmniejszyć deczko szerokość strony o 60px. Zmieniam dwa wpisy w default.css z 960px na 900px po tych zmianach się kraczy strona, co mam jeszcze i gdzie zmienić. Przeczytałem parę starszych postów ale nic z nich się nie dowiedziałem poza tym że trzeba pogrzebać w stylach co już wcześniej wiedziałem, proszę o pomoc

» Quick.Cms v3.x

Jupraw

2011-03-11 13:24

W pliku default.css zmienić należy całkowitą szerokość strony w wierszach: 33 i 152, ale jednocześnie należy zmniejszyć szerokość kolumny lewej (w. 71 lub/oraz prawej kolumny zasadniczej (w. 86).

"Vieni, vidi, vici"

euphoria-art

2011-03-11 14:14

To własnie w tych wierszach wcześniej zmieniłem szerokość czyli z 960px na 900px i cms się rozkraczył, natomiast dodatkowo po zmianie lewego menu niby jest ok, zostaje tylko w tym samym miejscu pionowa cienka linia oddzielająca lewe menu - teraz opis strony wchodzi na tą linię :(

Makaron

2011-03-11 15:06

Ta linia jest deklarowana przez obrazek, a konkretniej templates/img/two_columns.gif tak więc musisz go edytować w jakimś programie graficznym albo usunąć ten wpis w bloku #body .main

Mak-Web.pl - Modyfikacje skryptów Q.Cart i Q.Cms

euphoria-art

2011-03-13 17:52

dzięki, udało się! jest ok ;)

Do góry
o nas | kontakt