w altavista.com wyświetla że strona może zawierać złośliwe oprogramowanie

euphoria-art

2011-04-23 10:52

hej tak jak w temacie,

dokładnie widać to pod linkiem http://us.yhs4.search.yahoo.com/yhs/search?fr=altavista&fr=altavista&itag=ody&q=obrazygaleria.pl&kgs=0&a mp;kls=0

Warning: Dangerous Downloads

Należy zachować ostrożność przed wejściem tej stronie. Pliki do pobrania mogą zawierać wirusy lub inne niepożądane oprogramowanie.

Nie mam na stronie żadnych wirusów, o co z tym chodzi?

przewałkowałem całe Google i nic nie znalazłem na ten temat, po za tym że altavista ma jakieś nowe narzędzie do wykrywania spyware i wirusów na stronach.

z góry dziękuje za pomoc i wszystkim forumowiczom życzę wesołych i radosnych świąt wielkanocnych

» Quick.Cms v3.x

obrazygaleria.pl

pxl666

2011-04-23 13:17

mialem takie cos - mysle ze masz wira w plikach , na serwie albo ktos cie zlosliwie zglosil

euphoria-art

2011-04-23 14:44

dobra, to co mam teraz zrobić? jest na to jakiś sposób? zgrałem wszystkie pliki z serwera na dysk potem przeskanowałem to Kasperskim i nie znalazł żadnych wirusów,
myślę że jest to fałszywy alarm.

pxl666

2011-04-23 21:37

sa narzedzia zglaszania do google, nie powiem ci dokladnie jak to zalatwic przy altawiscie - nie ma jakiegos info?

euphoria-art

2011-04-25 18:26

zgłosiłem problem do firmy hostingowej gdzie mam wykupiony serwer. Natomiast nie wiem jak mogę skontaktować się z administratorem Yahoo aby coś zrobił z tym problemem? nigdzie nie mogę znaleźć do nich kontaktu.
W narzędziach Google wyświetla że strona jest czysta bez spyware i wirusów.

mpm

2011-04-26 09:28

Weź wszystkie pliki z tej strony przeszukaj czy nie ma w nich jakichś znaczników <iframe> (można to zrobić automatyczne np. za pomocą programu pspad)

Często złośliwy kod uaktywnia się tylko co jakiś czas więc jedna wyszukiwarka może zgłosić problem a inna nie.

euphoria-art

2011-04-26 10:58

admin serwera sprawdził że nie ma żadnego złośliwego oprogramowania, Udało mi się znaleźć kontakt do Yahoo, Dziś dostałem odpowiedź od nich że ostrzeżenie pochodzi od Bing. Yahoo nie ma możliwości zmiany decyzji Bing na ocenę witryny. Napisali mi jeszcze żebym zgłosił swoją witrynę ponownie przez
Bing przy użyciu formularza na poniższy link:
http://support.discoverbing.com
a pod tym linkiem nic mi się nie wyświetla

euphoria-art

2011-04-26 12:01

zmieniłem na język angielski i jest ok, napisałem do nich, jak czegoś się dowiem to wrzucę niżej.

euphoria-art

2011-05-05 17:45

Dziś ostrzeżenie zostało zdjęte, Nie wiem co to było, pxl666 miałeś racje
musiał ktoś mnie złośliwie zgłosić.

Do góry
o nas | kontakt